ULTIMA ORĂ: Parlamentarii au dat UN VOT favorabil ELIMINĂRII TAXEI RADIO-TV

Taxa radio-tv este un subiect de discuţie, de zeci de ani. Mai nou, această taxă este folosită acum, ca o realizare a parlamentarilor pentru viitoarele alegeri. Vor spune românilor cum s-au luptat ei pentru a elimina o taxă băgată cu forţa pe “gâtul” românilor. Nimeni nu contestă faptul că iniţiatorul acestei modificări legislative nu ar fi făcut un lucru bun şi atât de aşteptat de cetăţenii români, scriu cei de la hunedoaralibera.ro

Liviu Dragnea a cerut in plenul Camerei Deputatilor sa se elimine taxele pentru radioul public si televiziunea publica, mai exact sa se pastreze pana la urma aceasta prevedere din proiectul sau de lege de eliminare a 102 taxe nefiscale, dupa ce luni comisia de buget votase in unanimitate ca aceasta taxa sa ramana in vigoare.

Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, luni, cu numai o abtinere, proiectul de lege initiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea unor taxe nefiscale, membrii comisiei stabilind, insa, ca taxa radio-tv sa ramana in vigoare. Marti dimineata insa, la dezbaterea proiectului de lege, Dragnea a luat cuvantul si a criticat reactia celor doua institutii la propunerea sa de eliminare a taxelor, apoi cerut o pauza de consultari pentru a se discuta mentinerea acestei prevederi in proiectul de lege.

Amendamentul de ieri care prevedea practic pastrarea acestor taxe a fost respins de plen cu 39 voturi pentru si 109 impotriva, dupa solicitarea lui Dragnea.

Taxa radio-tv a fost in ultimele doua saptamani subiectul unor jocuri politice intense. TVR si Radio Romania, ambele institutii conduse de oameni propusi de PSD, s-au declarat impotriva eliminarii ei, la fel facand si ONG-uri din domeniul media si organizatii precum cea a radiodifuzorilor europeni, EBU.

loading...

Ele au aratat ca trecerea finantelor media publice sub control bugetar guvernamental intareste controlul politic asupra celor doua institutii. La dezbaterile generale din comisie, deputatii liberali au sustinut ca acest proiect face parte din campania electorala a PSD, insa au aratat ca sunt de acord cu eliminarea mai multor taxe nefiscale. Reprezentantii PSD au sustinut ca acest proiect este necesar.

Sursă foto. Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul hunedoaralibera.ro