Familia Băsescu va avea de joi, cetăţenie MOLDOVENEASCĂ!

Fostul președinte al României, Traian Băsescu și soția sa Maria Băsescu, vor depune jurământul pentru a obține cetățenia moldovenească. Ceremonia va avea loc joi, la ora 16:00 în incinta Ambasadei Republicii Moldova la București, scriu cei de la independent.md citând Deschide.md.

Traian Băsescu ar putea vota, în acest fel, în turul al doilea al Alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

„Domnul Băsescu este “constrâns” de două termene: primul este legat de legislația Republicii Moldova care prevede că dacă în termen de șase luni persoana nu depune jurământul ea pierde dreptul de a obține cetățenia, iar al doilea termen este legat de alegerile Prezidențiale la care dânsul a declarat că intenționează să participe”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea.

Ulterior familia Băsescu va trebui să depună actele pentru a-și perfecta pașapoartele moldovenești.

Fostul președinte român, Traian Băsescu, a declarat recent că nu a votat în primul tur din cadrul alegerilor prezidențiale în Republica Moldova. Băsescu a explicat aceasta prin faptul că Igor Dodon a atacat la Curtea Constituționala hotărârea prin care Nicolae Timofti i- a acordat cetățenia Republicii Moldova. „Acum, s-a judecat și s-a respins, așa că, în turul doi, voi vota pentru Maia Sandu”, a declarat Băsescu.

Sursă foto. Articol preluat INTEGRAL de pe portalul independent.md

loading...