Germania a adoptat legea prin care TAIE AJUTOARELE SOCIALE pentru STRĂINI şi ROMÂNI

Legea aceasta era de aşteptat să de adopte, din cauza faptului că, Germania este constrânsă de “conjunctura actuală” să direcţioneze toate fondurile disponibile către refugiaţii veniţi din ţările arabe.

Românii din Germania nu vor mai avea dreptul la ajutoare sociale în aceasta ţara, timp de cinci ani, dacă nu au avut un loc de muncă şi acum sunt şomeri. În aceasta săptamâna guvernul federal german a adoptat legea, ea fiind valabilă pentru toţi cetăţenii UE care se găsesc în Germania.

În luna decembrie 2015, Tribunalul Federal Social a decis ca regiunile germane să fie obligate să plăteasca ajutoare sociale migranţilor şomeri, cetăţeni ai ţărilor din UE, care se află pe teritoriul ţării de mai mult de 6 luni, indiferent dacă au muncit sau nu. Aceasta decizie nu a fost deloc pe placul ministrului german al Muncii şi Protecţiei Sociale, notează Deutsche Welle, citată de Aktual 24.

La câteva zile după aceea decizie, ministrul a spus ca are în vedere o lege care să îngradeasca dreptul la plata ajutoarelor sociale anumitor categorii de persoane.

„Nu se poate ca regiunile să aibă grijă necondiţionat de străinii din UE care nu dispun de resurse. Noi suntem datori să-i ajutăm să nu ajungă în aceasta situaţie”, spunea atunci Andrea Nahles. „Regiunile au şi-aşa multe pe cap de când cu problema refugiaţilor”.

loading...

Noua lege concepută de ministerul Muncii specifică: – dacă un străin din UE nu a lucrat în Germania în ultima vreme sau nici măcar în urmă cu mai mulţi ani, nu va avea dreptul să primească ajutoare sociale. Cetăţenii UE care locuiesc în Germania vor avea acest drept de-abia după cinci ani sau, după cum spune ministrul, „când integrarea lor în Germania se va fi încheiat”.

Biroului german de Muncă, a transmis publicaţiilor media locale faptul că, în ianuarie 2016 existau 57.000 de români care primeau ajutoare sociale de la statul german. Mulţi dintre ei muncesc dar câştiga atât de puţin, încât primesc o compensaţie financiară din partea statului, sub forma aşa-numitului paragraf Harz 4. Totusi, presa germană semnaleză că numărul celor care primesc ajutoare sociale este „suspect de mare”, ceea ce nu face bine bugetului de stat.

Sursă foto. Sursă articol: portalul de informaţii relatari.ro