Ultima Oră! Senatul a ADOPTAT majorarea PENSIILOR din 1 ianuarie 2017

Senatul a constatat adoptarea tacită a trei propuneri legislative, dintre care una vizează majorarea valorii punctului de pensie, la 40% din venitul mediu brut de la 1 ianuarie 2017 și la 45%, începând cu data de 1 iulie 2017, iar alta majorarea pensiilor foștilor membri ai cooperativelor agricole din agricultură, la 500 de lei.

In data de 2 noiembrie a expirat termenul de dezbatere a celor trei propuneri legislative, astfel ca adoptarea a fost tacita.

Prima propunere adoptată tacit este semnată de parlamentari de la PSD, ALDE, UNPR, independenți și minorități și prevede majorarea valorii punctului de pensie, la 40% din venitul mediu brut de la 1 ianuarie 2017 și apoi la 45%, începând cu data de 1 iulie 2017, scrie profit.ro citand portalul news.ro

Propunerea legislativă a fost inițiată de senatoarea Cristiana Anghel prevede ca ”valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică decât 40% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017”.

A doua propunere a fost iniţiată de senatorul PMP Haralambie Vochițoiu şi prevede majorarea pensiilor celor care au lucrat la CAP, care se majorează la 500 de lei prin acordarea unei indemnizații sociale.

loading...

”Trebuie să votăm acest proiect de lege atât de necesar celor care la ora asta au doar 350 de lei pensie. 500 de lei oricum este insuficient, dar anticipez corul de bocitoare din Ministerul de Finanțe, care ne va spune că nu sunt bani. (…) Guvernul trebuie să caute soluții pentru acești români care au lucrat în agricultură și au contribuit de-a lungul vieții lor la construcția acestei țări”, declara în timpul dezbaterilor de la Comisia de muncă senatorul Haralambie Vochițoiu.

A treia propunere legislativă vizează abrogarea art.23 alin.(a) din Ordonanța de Urgență nr.11 din 23 martie 2004 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administrației publice centrale și este semnată de parlamentari de la PSD, ALDE și PMP. Proiectul prevede evaluarea trimestrială a coșului minim de consum lunar, de către INS.

Toate cele trei propuneri legislative vor merge în perioada urmatoare la Camera Deputaților, care este şi forul decizonal.

Sursa foto. Cititi continuarea si mai multe informatii interesante pe portalul profit.ro