Crima care a îngrozit România. Şi-a decapitat propria mamă şi i-a înfipt capul în gardul curţii

O crimă terifiantă a uimit cetăţenii din Galaţi. Un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna gălăţeană Movileni, Ionel Mihăilă, şi-a decapitat mama, Maria Mihăilă, de 71 de ani şi apoi i-a înfipt capul în gardul curţii, cu spatele către biserica de peste drum.

Criminalul locuia împreună cu mama sa, iar în urma unor contradicţii religioase, acesta a decapitat-o.

“Inculpatul Ionel Mihaila, de 37 ani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi. În seara de 7 noiembrie, pe fondul unor motivaţii de ordin mistico-religios şi a unui mod de manifestare de o extremă violenţă, inculpatul a decapitat-o pur şi simplu pe mama sa prin folosirea unui cuţit, după care a luat capul acesteia şi l-a înfipt într-unul din parii gardului care le mărginea locuinţa”, a declarat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, scriu cei de la stirileprotv.ro

În apărarea sa, agresorul a declarat în faţa anchetatorilor că mama sa devenise un demon, tot ce a făcut el fiind un act de dreptate.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie. Totodată, anchetatorii vor dispune şi o expertiză psihiatrică, pentru a se asigura dacă acesta a avut sau nu discernământ.

Din datele anchetatorilor, bărbatul nu a avut un mobil pentru crima sa, susținând doar că și-a ucis mama, ca un act de dreptate, întrucât aceasta devenise demon. Magistrații Tribunalului Galați au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi. Având in vedere natura acestei infracţiuni se va dispune şi efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă acesta a avut sau nu discernământ. Pentru fapta sa, potrivit Codului Penal, bărbatul riscă detenţie pe viaţă sau 15-25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.