Povestea băieţelului de 8 ANIŞORI care şi-a SALVAT TATĂL de la MOARTE

Povestea baieţelului de opt anişori care şi-a salvat tatăl de la moarte a făcut înconjurul lumii. Se numeşte Cao Yinpeng, şi este din Xuzhou, provincia chineză Jiangsu, iar prin gestul său a înduioşat inimile oamenilor din lumea întreagă. Totul a început în luna ianuarie a acestui an, când tatăl băiatului a fost diagnosticat cu leucemie, iar doctorii i-au spus că are nevoie de un transplant de măduvă ca să supraviețuiască, scriu cei de la libertatea.ro

De atunci, medicii au început lupta pentru a găsi un donator compatibil pentru realizarea operaţiei de transplant de măduvă. După lungi cautări, aceştia au ajuns la concluzia uimitoare că nu poate să realizeze operaţia, deoarece singurii care erau compatibili cu tatăl lui, erau părinţii, dar aveau o vârsta înaintată ce le punea în pericol viaţa, şi băieţelul lui de numai 8 anişori, care nu avea greutatea necesară, corpul lui fiind prea slab ca să i se poata recolta 700 ml de sânge în fiecare săptămână, sânge atât de necesar intervenţiei chirurgicale. În acel moment, toate speranţele micuţului de a-şi vedea tatăl vindecat s-au redus practic la zero.

Cu toate acestea, baieţelul nu s-a dat bătut si a hotărât că este momentul să meargă la bunica lui şi să-i facă tot felul de mâncăruri preferate de el, pentru a se îngrăşa. În doar câteva luni, acesta s-a îngrăşat 11 kilograme, reuşind astfel să poată rezista operaţiei de transplant de măduvă. Pentru a fi sigur că rămâne la această greutate, Yinpeng s-a retras și de la toate evenimentele sportive la care se înscrisese, pe care le-a înlocuit cu alte activități și cu câte o plimbare zilnică. Astfel, el a reușit să-și ducă planul la capăt, iar la sfârșitul verii i-a donat tatălui său măduva necesară, operația decurgând bine. Cao este fericit că a putut să-și salveze tată, iar acum se chinuie să dea jos kilograme.

Și-au vândut apartamentul ca să plătească operația de transplant

După ce s-a sacrificat atât de mult pentru a-şi salva tatăl, problemele nu au luat sfârşit, fiind obligat să-şi vândă apartamentul pentru a plăti suma de 60.000 de dolari necesară în urma operaţiei. Acum mai rămâne problema continuării tratamentului post operator, iar familia lui este nevoită să găsească banii necesari, deoarece suma este foarte mare şi nu şi-o pot permite.

loading...

Sursă articol: portalul de informaţii libertatea.ro