Un candidat PSD, atac la adresa românilor “Românii să-şi schimbe numele, dacă nu vor să se confunde cu romii”

Este vorba despre fostul secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, Ciprian Necula, tehnocratul care vrea să fie deputat in capitală, din partea PSD-istilor. La început a fost cunoscut pentru lupta sa pentru drepturile minoritații țigănești. Necula a intrat în PSD pe vremea când Victor Ponta era premier, cu sloganuri precum ”Mândru că sunt român”. Proaspatul PSD-ist crede ca denumirile ”România” şi ”român” sunt nepotrivite şi ar trebui schimbate.

Într-un interviu acordat în urmă cu doi ani, candidatul PSD Ciprian Necula vorbește despre avantajul țiganilor de a fi numiti “rromi” in fața, românilor.

”Reporter: Nu e un inconvenient pentru noi, românii ceilalți, că se creează confuzia asta între rromi și România?

Ciprian Necula: O fi o confuzie, dar atunci să schimbăm numele țării în Valahia. Dacă avem Valahia, nu mai e confuzie cu rrom. Denumirea de rrom e mult mai veche decît cea de român. Locuitorii din această zonă se numeau valahi cînd nouă ni se zicea rromi. Cred că ar fi corect să rămînă valahi”.

Nicula mai spune că multe dintre caracteristicile minorității țigănești aparțin, de fapt, etnicilor români. Nunțile în stradă și căsătoriile între copii sunt doar două exemple.  Sursă articol: Portalul de informații nationalisti.ro

loading...