Doi frați din România se dădeau drept polițiști și jefuiau turiștii în Londra

Doi cetățeni români care erau fraţi, au jefuit zeci de turiști în centrul capitalei Regatului Unit și au fost condamnați la câte trei ani de închisoare conform unui comunicat remis presei britanice de Poliția Metropolitană, scriu cei de la regatulunit.com

Aceştia se numeau Florin și Laurențiu Ioniță, aveau vârsta de 31 și respectiv 47 de ani şi foloseau metoda “polițiștii” pentru a-și “deposeda” victimele de bani. Conform celorprezentate de Poliția Metropolitană, unul din cei doi frați intra în vorbă cu victimele care păreau mai naive și încerca să înceapă o conversație.

După ce acesta reușea să stabilească conversația, celălalt frate apărea brusc și, pretinzând că este polițist susținea că cei doi care conversau sunt bănuiți de trafic de droguri. În acel moment, victima se conforma si era de acord să faca tot ce-i spunea falsul poliţist.

Prin urmare le cerea ambilor să se supună unei percheziții corporale. Naivi și de bună credință, turiștii se supuneau percheziției corporale, moment în care erau jefuiți de portofele sau alte bunuri pe care le aveau asupra lor.

În decurs de 3 luni, în perioada august-octombrie 2016 polițiștii britanici au reușit să demonstreze că cei doi au tâlhărit prin această metodă 10 străini. Cei doi frați au fost prinși în flagrant și reținuți pe data de 23 octombrie când încercau să jefuiască un turist chinez prin metoda descrisă mai sus.

Conform datelor prezentate presei de polițiștii britanici, cei doi frați “poliţişti” din România sunt acum suspectați că au săvârșit mult mai multe infracțiuni de acest gen, nu doar în 2016 ci și în anul 2015, în zonele Westminster și Camden din centrul Londrei.

Sursă articol: portalul de informaţii regatulunit.com

loading...