O bandă de proxeneţi din România care trafica femei în Marea Britanie, a primit condamnări de zeci de ani de puşcărie

Aliona Pîslaru, 39 de ani, Janina Nuţă, 39 de ani, Vlad Harzoparu, 30 de ani, şi Ilie Melinte, 34 de ani, îşi forţau victimele la munca sexuală, forţându-le să preia apeluri de la clienţi, într-o reţea imensă ce folosea sute de telefoane. Pîslaru făcea reclamă serviciilor sexuale pe site-urile de publicitate clasificate şi aranja ca femeile pe care le exploata şi controla să fie livrate clienţilor lor, scriu cei de la portalul regatulunit.com

Gasca a strâns mai mult de 15.000 de lire sterline pe lună prin exploatarea femeilor, pe care le-a obligat să depună banii în numerar în peste 14 conturi bancare separate, toate controlate de liderul reţelei, Pîslaru. Înregistrările financiare au indicat că foarte puţini dintre aceşti bani a ajuns la fetele exploatate.

Pentru a ascunde mai bine activităţile grupului, Pîslaru a înregistrat o companie şi a prezentat chiar conturi la birourile de taxe (HM Revenue & Customs). Însă când poliţia a căutat o adresă în Paddington, vestul Londrei, au găsit-o pe Nuţă în camera de zi, stând lângă o masă unde 105 telefoane mobile sunau intermitent. Aceste telefoane erau conectate la serviciile furnizate de reţea. De asemenea, poliţia a găsit documente referitoare la vânzarea de servicii sexuale, liste de preţuri, un cip şi PIN-ul maşinii. Documente de identitate româneşti care poartă o fotografie a lui Harzoparu dar cu numele altei persoane au fost recuperate de autorităţi.

La o altă adresă din Marylebone, vestul Londrei, poliţia l-a găsit pe Melinte monitorizând cealaltă adresă prin intermediul CCTV. La aceeaşi adresă erau şi patru femei care au lucrat ca prostituate. Atunci când a fost arestat cu suspiciunea de control al prostituţiei, Melinte a pretins că este angajat la adresa respectivă ca un om de serviciu.

Membrii reţelei au fost închişi la Isleworth Crown Court, după ce ei a fost găsiţi vinovaţi de infracţiuni în temeiul Legii Sclaviei moderne. Pîslaru a primit o condamnare de cinci ani, Nuţă şi Harzoparu de trei ani, iar Melinte de doi ani.

loading...

Citeşte continuarea si mai multe informaţii despre românii din străinatate pe portalul regatulunit.com