Un român din Dublin este somat de autorităţi să părăsească ţara în 48 de ore ca să evite 18 luni de închisoare

Povestea românului care este sofer de taxi în Dublin a început în anul 2011. Românul Mihail Ghimisli, în vârstă de 35 de ani, este acuzat că și-a hărțuit fosta prietenă, care s-a despărțit de el după o relație de câteva săptămâni, în anul 2011, conform ediţiei online ziarulromanesc.net

Lucrul ce a atârnat greu în decizia judecătorilor a fost şi faptul că Mihail Ghimisli mai avea doua condamnări anterioare, tot pentru hărţuire, acestea fiind date în anul despărţirii de prietena sa. Ulterior, în anul 2014, acesta a început din nouă să o urmărească.

Instanța l-a condamnat pe Ghimisli la 18 luni de închisoare, pedeapsă suspendată în condițiile în care românul va părăsi Irlanda în 48 de ore, după care va furniza adresa sa din România ofițerului de urmărire.

Pentru fapta sa, românului îi este interzis să comunice cu femeia timp de zece ani, prin orice mijloace și să se apropie de casa acesteia sau de locul ei de muncă la mai puțin de 20 de kilometri.

Femeia a povestit judecătorilor că a trăit cu frică în fiecare zi şi a fost nevoită să se mute și să își schimbe locul de muncă, ba chiar să își vândă mașina.

Fostul iubit a urmărit-o la locul de muncă și acasă, ba chiar și atunci când femeia se ducea la o prietenă.

Avocatul apării a spus că Ghimisli a avut probleme în a accepta o iubire neimpărtășită.

Sursă foto. Sursă articol: portalul de informaţii ziarulromanesc.net