ANAF anunţă CONTROALE FĂRĂ PRECEDENT, în luna Decembrie!

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a anunţat că va efectua în intervalul 30.11 – 04.12.2016 o acţiune operativă de control la nivel naţional. Verificarea activităţii economice a agenţilor comerciali se va desfăşura pe parcursul întregii luni decembrie şi vor fi vizate activităţile economice care prezintă riscuri în privinţa fraudelor fiscale şi vamale, cu ocazia creşterii vânzărilor pe timpul sărbătorilor de iarnă, scriu cei de la frip.ro citând capital.ro

Inspectorii antifraudă vor urmări cu precădere fluxurile de bunuri provenite din achiziţii intracomunitare sau din import, în vederea identificării riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor înscrişi în documentele de transport, de provenienţă şi în documentele vamale.

Activităţile de monitorizare şi de analiză de risc au fost deja demarate, urmând ca informaţiile obţinute să fie valorificate pe parcursul acestor acţiuni operative.

De asemenea, în programarea acţiunilor s-a ţinut cont de constatările obţinute în operaţiunile ”Cristal” şi ”Helios”. O atenţie deosebită se va acorda centrelor comerciale şi zonelor cu risc fiscal semnificativ în care s-au constatat cele mai multe abateri. Sursă foto.

loading...