Marea Britanie va “OBLIGA” toţi muncitorii veniţi din Europa să aibă DOCUMENTE NOI

Tuturor cetăţenilor care sunt veniţi din Europa, la muncă în Marea Britanie, le este “puţin” teamă de noile reguli ce vor fi impuse de englezi, după ce aceştia vor semna actul prin care vor părăsi definitit Uniunea Europeană.

Veşti nu tocmai prietenoase pentru sutele de mii de români care locuiesc şi muncesc în Marea Britanie. Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a anunţat că cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene vor avea nevoie de documente speciale pentru a avea dreptul de a rămâne pe teritoriul Regatului Unit. Măsura ar afecta 3,2 milioane de cetățeni din UE, potrivit datelor oficiale ale ministerului de Interne.

Potrivit celor de la observator.tv care au citat BBC News, Amber Rudd a făcut declarația în fața membrilor Camerei Comunelor, unde a explicat ce va presupune ieșirea din UE pentru unii dintre străinii stabiliți în Marea Britanie.

Anunţul a fost făcut luni de către guvernul britanic, prin vocea secretarului de stat Amber Rudd: „Vom urma mai mulţi paşi, asigurându-ne că tehnologia disponibilă va uşura acest proces şi că vom acorda atenţie fiecărui imigrant.”

Premierul Theresa May a declarat că speră să poată acorda drept de şedere unui număr de 3 milioane de cetăţeni europeni care locuiesc în Marea Britanie. În acelaşi timp, un milion de expaţi britanici ar urma să primească dreptul de a locui în ţările membre UE în care s-au stabilit, scrie timisoarastiri.ro

Sursa foto.