Un bărbat de 50 de ani a fost EXECUTAT prin INJECŢIE LETALĂ în SUA. Ultimile lui cuvinte au fost …

Bărbatul se numeşte William Sallie, este în vârstă de 50 de ani şi a fost condamnat la moarte după ce l-a ucis pe tatal său vitreg în anul 1990. Conform legilor din statul american Georgia, acesta este a noua persoană careia i s-a aplicat pedeapsa cu moartea în 2016, scriu cei de la stirileprotv.ro

Bărbatul a fost omorât în ziua de marţi la ora 22:05, acesta aflându-se la închisoarea de stat din Jackson, după ce avocaţilor le-a fost respinsă cererea de iertare, de către Curtea Supremă din Statele Unite, potrivit celor de la The Sun.

Sally, aşa cum îi spuneau cei din puşcărie, a fost condamnat la moarte după ce şi-a împuşcat mortal tatăl vitreg în anul 1990 şi a rănit-o pe mama lui, în timp ce s-a luptat cu fosta lui soţie pentru custodia copilului lor.

Conform Departamentului de Corecţie din Georgia, ultima dorinţă a condamnatului a fost o masă finală care să conţină o pizza medie cu cârnaţi şi ardei iute, aripioare de pui cu sos de bivol împreună cu o sticla mare de suc.

La final a fost întrebat dacă vrea să facă o ultimă declaraţie, iar Sallie s-a uitat la martori după care a spus: “Vreau doar să spun că îmi pare foarte rău că am comis acele crime. Îmi pare rău pentru tot. Cer iertare.”

loading...

Din câte se ştie, medicamentul din înjecţia letală începe să curgă în organism la câteva minute după plecarea gardianului din camera de execuţie, apoi se asteaptă constatarea de către medici a decesului.

La numai un minut după ce gardianul a părasit camera de execuţie, Sallie şi-a ridicat privirea pentru a se uita la martori după care şi-a îndreptat privirea în jos, căscând şi respirând profund de mai multe ori.

Conform statisticilor furnizate presei, în anul 2016 s-au efectuat un număr de 19 execuţii, folosindu-se injecţia letală.