VESTE BUNĂ! Pensiile se MĂRESC de la 1 ianuarie 2017 – Vezi câţi BANI primesti în plus …

Guvernul Ciolos s-a ţinut de promisiune si ieri în ultima sedinţă de Guvern a aprobat majorarea cu 5,25 la sută a punctului de pensie, de la 1 ianuarie 2017, scriu cei de la portalul de stiri romanul.eu

Printr-o Ordonanță de Urgență adoptată astăzi, Guvernul a majorat valoarea punctului de pensie pentru anul 2017 cu 5,25%, de la 871,7 lei la 917,5 lei. Pensiile militare de stat se majorează cu 5,25%.

De asemenea, Ordonanța de Urgență stabilește că în anul 2017 drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar sunt menținute la nivelul aferent lunii decembrie 2016, nivel care include toate majorările salariale aprobate în decursul acestui an și devenite aplicabile după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Ordonanța de urgență nu afectează majorările salariale aprobate prin acte normative în cursul anului 2016, cu termene de acordare stabilite pentru anul 2017, respectiv pentru personalul didactic și didactic-auxiliar și cel din sănătate.

În lipsa acestei reglementări privind salarizarea personalului din sectorul bugetar pentru anul 2017, începând cu 1 ianuarie 2017 s-ar aplica în integralitate prevederile Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare,cu o valoare de referință de 600 lei, ceea ce ar determina reduceri salariale pentru unele categorii de personal.

Pentru asigurarea stabilității bugetare, vor fi menținute și în perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017 unele măsuri aprobate în anii anteriori, cum ar fi:

– neacordarea de premii, tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanță, indemnizații la ieșirea la pensie, trecerea în rezervă sau retragere.
– menținerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizațiilor de care beneficiază unele categorii de persoane (academicieni,
revoluționari, artiști, persoane persecutate din motive politice și etnice).
– munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru să fie compensată numai cu timp liber corespunzător.
– decontarea doar a 3 călătorii dus-întors sau 6 simple pentru magistrați, revoluționari.
– menținerea și în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017 a bazei de calcul utilizate pentru stabilirea indemnizaţiilor de şedinţă pentru consilierii
locali.

Citeste mai multe informaţii pe romanul.eu