ANUNŢ ANM! Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN si de REVELION

VREMEA DE CRĂCIUN: ANM a actualizat prognoza pentru următoarele zile. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, scriu cei de la ziarulonline.com

MUNTENIA

Temperatura aerului va fi în general în creștere. În medie regioală, în prima săptămână se vor înregistra valori maxime cuprinse între 1 și 3 grade și minime între -7 și -3 grade, iar în săptămâna a doua temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar cele minime vor fi de -4…-3 grade. Precipitații vor fi posibile începând cu data de 28 decembrie, până atunci probabilitatea de semnalare a acestora fiind scăzută.

BANAT

În intervalul de progoză, tendința temperaturii aerului va fi, în general, de creștere. Valorile diurne vor fi apropiate de cele normale în această perioadă, exceptând prima zi când vor fi mai scăzute, iar cele nocturne se vor situa sub cele ce ar fi specifice sfârșitului de an. În medie, pe regiune, în prima săptămână vor fi maxime cuprinse între 1 și 5 grade și minime de -5…-4 grade, iar în săptămâna a doua maximele se vor încadra între 4 și 6 grade, iar minimele între -4 și -2 grade. Condițiile de precipitații vor fi reduse, probabilitatea de apariţie a acestora fiind în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar în special începând din 29 decembrie.

loading...

CRIŞANA

Nopțile și diminețile vor fi reci în prima parte a intervalului, când valorile termice nocturne nu vor avea variații semnificative. Valorile diurne, în creștere în cea mai mare parte a timpului, vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu excepția primei zile când vor fi ușor mai coborâte. Media temperaturilor maxime va fi între 1 și 4 grade în prima săptămână și între 3 și 5 grade, în ce-a de a doua. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -7 și -5 grade pe parcursul primei săptămâni, apoi între -5 și -3 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creștere începând din 27 decembrie.

TRANSILVANIA

Variațiile de temperatură, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, vor fi în general spre creștere. Regimul termic din prima săptămână va fi apropiat de cel normal la valorile diurne și în general sub normal la cele din cursul nopților. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 3 grade, iar cele minime între -11 și -7 grade. În cea de-a doua săptămână, majoritatea valorilor de temperatură vor fi în jurul celor climatologic specifice perioadei și chiar ușor mai ridicate. Ca medie pe regiune, se vor înregistra maxime cuprinse între 2 și 4 grade și minime între -10 și -6 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi foarte redusă până în data de 28 decembrie, iar după aceea va fi în creștere.

MARAMUREŞ

În prima săptămână, valorile termice nocturne, fără variații importante, se vor menține sub cele climatologic specifice perioadei, iar cele diurne vor fi apropiate de acestea. În medie, maximele se vor încadra între -1 și 3 grade, iar minimele între -8 și -6 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului – ușor variabilă de la o zi la alta și în creștere de la o noapte la alta, va avea valori în jurul celor normale la sfârșit de an, adică maxime cuprinse între 2 și 4 grade și minime între -6 și -3 grade, medie regională. Precipitații, în general slabe, vor fi posibile, cel mai probabil, după data de 27 decembrie.

MOLDOVA

Pe întreg intervalul de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei și chiar ușor mai ridicat decât acesta. Variațiile de temperatură vor fi în general spre creștere la valorile diurne, cu deosebire în perioadele 21-23 decembrie și 25-29 decembrie, iar la cele nocturne în perioada 19-20 decembrie și 26-31 decembrie. Ca medie pe regiune, vor fi maxime cuprinse între 1 și 3 grade – în prima săptămână și între 2 și 4 grade, în cea dea doua. Minimele se vor încadra, în medie, între -7 și -3 grade, în fiecare săptămână din intervalul de referință. Precipitații, în general slabe, vor fi în zilele de 19 și 20 decembrie și în perioada 28 decembrie -1 ianuarie, în restul timpului probabilitatea de apariție a acestora urmând a fi foarte scăzută.

DOBROGEA

Variațiile termice din prima săptămână nu vor fi semnificative. Majoritatea valorilor termice se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, iar în medie pe regiune vor fi maxime de 2…3 grade și minime între -4 și -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi, în general, în creștere ușoară și treptată, până la valori apropiate celor normale sfârșitului de an, adică maxime cuprinse între 3 și 5 grade și minime între -3 și 0 grade, în medie regională. Vor fi precipitații slabe în perioada 20-21 decembrie și în intervalul 29 decembrie -1 ianuarie și cu probabilitate mai mică în restul timpului.

OLTENIA

Majoritatea nopților și a dimineților din prima săptămână vor fi cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit, iar valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei; în medie, temperaturile maxime, în creștere ușoară, exceptând ziua de 21 decembrie când vor scădea, se vor încadra între 1 și 5 grade, iar cele minime, fără variații importante, vor fi de -6…-5 grade. În săptămâna a doua, temperatura aerului va fi relativ staționară în cursul zilelor și, în general, în creștere nopțile; majoritatea valorilor ce se vor înregistra vor fi în jurul celor normale sfârșitului de an, maxime în medie de 4…5 grade și minime de -4…-3 grade. Precipitații vor fi de așteptat în perioada 28 decembrie – 1 ianuarie, iar în restul timpului condițiile de semnalare a acestora vor fi foarte reduse.

LA MUNTE

În prima săptămână, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 3 grade, iar cele minime între -11 și -5 grade, valorile mai mari urmând a se înregistra în după-amiaza zilei de 22 decembrie, respectiv dimineața zilei de 23 decembrie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor oscila în jurul valorii de 0 grade, iar noul an începe cu o maximă, în medie, de aproximativ -1 grad; media minimelor va fi de -7…-6 grade. Ninsorile sunt de așteptat începând din 28 decembrie. Până atunci, condițiile de semnalare a acestora vor fi reduse.

Sursă foto. Articol preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii ziarulonline.com