ULTIMA ORĂ! BERLIN: Un refugiat jihadist a intrat cu camionul în mulţimea de oameni aflată la un Târg de Crăciun

Un camion a intrat luni seara, la ora 20, în mulțimea de oameni aflată la Targul de Craciun din Berlin. 12 persoane au fost ucise și alte 48 ranite.

Potrivit unor mesaje postate pe conturi ale jihadistilor de pe rețelele sociale, Statul Islamic a revendicat atacul din Berlin. Informația nu a fost însă confirmată de autorități, scriu cei de criticarad.ro

Polițistii l-au arestat pe șoferul camionului, care fugise de la fata locului, însă deocamdata nu se cunosc detalii despre el.

Camionul care a intrat în multime apartine unei companii poloneze inregistrate la Gdansk. Proprietarul companiei, identificat drept Ariel Z, a spus că șoferul, care este vărul sau, urma să meargă la Berlin cu camionul și că urma să petreacă noaptea în oraș. Ariel Z a adăugat că iși cunoaște foarte bine vărul și că nu ar fi fost capabil să comită un astfel de atac.

loading...

Totodată, polițistii cred că este posibil ca mașina să fi fost furată.

Conform unui raport al poliției citat de Die Welt si preluat de Washington Times, suspectul este un refugiat pakistanez de abia sosit anul acesta în Germania.

Alte surse media locale sustin ca este vorba despre un refugiat, deși incertitudinea persistă privitor la locul acestuia de proveniență. Berliner Zeitung scrie că este afgan, iar Der Tagesspiegel a transmis ca atacatorul este fie pakistanez, fie afgan. Cert e că a ajuns în Germania în februarie.

SUA și Franța condamnă atentatul

Statele Unite ale Americii condamnă atacul terorist din Piața de Crăciun din Berlin, care a lăsat în urmă zeci de victime.

Transmitem gândurile bune și rugăciunile familiilor și prietenilor celor uciși, și urăm recuperare rapidă tuturor celor răniți. Mai transmitem condoleanțele noastre către poporul și guvernul german. Ținem legătura cu oficialii germani și suntem pregătiți să oferim asistență, se arată în comunicatul emis de Casa Albă.

Președintele Franței, Francois Hollande a fost și el printre primii care a reacționat public:Îmi exprim solidaritatea și compasiunea către Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, către poporul german și familiile victimelor din Berlin”.

Mesajul de condoleanțe a lui Klaus Iohannis în urma evenimentelor din Ankara și Berlin

„Exprim, în numele Administrației Prezidențiale, sincere condoleanțe familiilor îndoliate, autorităților germane și poporului german pentru victimele nevinovate, morți și răniți, din Piața de Crăciun din Berlin. Ceea ce s-a întâmplat la Berlin, în Breitscheidplatz, este o tragedie greu de imaginat. Europa este din păcate astăzi pentru a doua oara supusă doliului, după atentatul de la Ankara, căruia i-a căzut victima ambasadorul Federației Ruse în Turcia. Asasinarea unui diplomat, care prin definiția profesiei trebuie să fie un om al negocierii, dedicat atingerii obiectivului de menținere a păcii și securității internaționale prin mijloace exclusiv pașnice, prin opoziție cu orice act de violență, este un act revoltător. România este alături de familia îndoliată și de autoritățile ruse.”