VIDEO: Vin necazuri pe Pământ. Anul 2017 se anunţă a fi dezastruos după eşecul lichefierii sângelui lui San Gennaro

Povestea sângelui.

Începând cu anul de graţie 1389 şi până în prezent, ceremonia lichefierii sângelui lui San Gennaro (Sfântul Ianuarie) are loc de trei ori pe an: în sâmbăta dinaintea primei duminici din mai (când a avut loc aducerea moştelor sfântului în Napoli), pe 19 septembrie (ziua martirului şi patronului spiritual al oraşului Napoli) şi pe 16 decembrie, când are loc comemorarea erupţiei Vezuviului din 1631, dată despre care se spune că sfântul a făcut miracolul de a opri lava la porţile oraşului.

Sângele, care este ţinut într-o capsulă specială din sticlă, şi care este coagulat, se lichefiază în mod miraculos în timpul slujbei. San Gennaro a fost episcop al oraşului Napoli în secolul al treilea, fiind decapitat în timpul persecuţiilor la care erau supuşi creştinii în timpul împăratului Diocleţian. Moaştele sale şi sângele sunt ţinute la catedrala din Napoli, scrie „The Week“.

Al cui este sângele miraculos?

loading...

Sfântul Ianuarius (Gennaro), patronul orașului italian, Napoli este un episcop creștin martir al secolului al IV-lea, care a fost ucis în timpul domniei împăratului roman Dioclețian, în anul 305 după Hristos. Sângele martirului este păstrat, sub formă de pudră, într-un recipient din sticlă, în catedrala orașului.

Ceea ce este miraculos este faptul că, ori de câte ori se celebrează o sărbătoare, sângele devine lichid în timpul slujbei. Fenomenul se repetă de secole fără ca oamenii de știință să găsească o explicație. Locuitorii din Napoli obișnuiesc să se roage sfântul protector al orașului, San Gennaro, atunci când se confruntă cu necazuri.

Ceremonia lichefierii sângelui sfânt se organizează de trei ori pe an: în sâmbăta dinaintea primei duminici din luna mai, atunci când moaștele sfântului au fost aduse în Napoli, pe data de 19 septembrie, ce simbolizează ziua episcopului creștin și pe 16 decembrie când sfântul din Napoli a salvat viața locuitorilor, oprind lava eruptă din Vezuviu, la porțile orașului.

Miracolul lichefierii este un fenomen recunoscut la scară mondială, mii de creștini, din toate colțurile lumii, vin să asiste la această minune. Cu toate că în acest an sângele Sfântul Ianuarius nu s-a coagulat, prevestind un viitor sumbru pentru omenire, abatele de la Capela Comorii lui San Gennaro, Vincenzo De Gregorio a îndemnat locuitorii să continue să se roage, fără a se lăsa influențați de “dezastrele și camitățile” care se prevăd, scrie adevarul.ro.

Când nu s-a lichefiat sângele
Sângele nu s-a lichefiat în septembrie 1939, atunci când a izbucnit Al Doilea Război Mondial, în timpul epidemiei de holeră din Napoli, din 1973, şi în 1980, când a avut loc un cutremur soldat cu mai mulţi morţi în Italia. Deşi miracolul este cunoscut la nivel mondial şi acceptat pe plan local nu a făcut obiectul recunoaşterii oficiale a Bisericii Catolice. „Nu trebuie să ne gândim la dezastre şi calamităţi. Suntem oameni cu credinţă şi trebuie să continuăm să ne rugăm“, a declarat monseniorul Vincenzo De Gregorio, abatele de la Capela Comorii lui San Gennaro. „În doctrinele locale, eşecul lichefierii sângelui semnalizează venirea războiului, a foametei, a bolilor şi un dezastru“, arată Catholic News Agency.

Pe data de 21 martie 2016, când Papa Francisc a venit la catedrala din Napoli pentru a oferi o binecuvântare, flaconul cu sânge s-a lichefiat doar pe jumătate, semn că oamenii trebuie să se roage mai mult, scriu cei de la blastingnews.com