BOMBA! Sorin Constantinescu, seful cazinourilor din Romania, pus la “punct” de un tanar curajos!

In seara zilei de Craciun, am primit un e-mail, in care eram rugat de un tanar, sa public opinia lui despre un subiect foarte interesant, privitor la tinerii care se sinucid din cauza dependentei de jocurile de noroc. Pentru ca subiectul este unul de actualitate si asemenea tragedii se intampla zilnic, va voi prezenta mai jos “opinia” sau mai bine spus, forma de protest pe care acest tanar a inceput sa o deruleze incepand de acum, actiune ce va continua pe tot parcursul anului viitor.

Un tanar din Bucuresti, pe nume Pietro Scepchin (fotojos) lider al unei parti importante din randul consumatorilor de jocuri de noroc din Romania, se pregateste de un protest inedit, cum nu a mai vazut intraga industrie a jocurilor de noroc pana acum.

Potrivit celor de la medianewspress.ro, acesta ar fi avut o discutie cu Sorin Constantinescu, presedintele Asociatie Organizatorilor de Cazinouri din Romania (A.O.C.R.), in urma careia cel dintai i-ar fi propus lui Constantinescu sa aibe o discutie serioasa, privind implementarea unor masuri de prevenire a dependetei de joc de noroc.

Constantinescu, la directionat catre asociatia Romslot, acest gest find catalogat de Scepchin, ca fiind iresponsabil, mai mult decat atat, acesta a anuntat pe Facebook, ca este initiatorul unei scrisori deschise, semnate de peste 50 de oameni care provin din randul consumatorilor de joc de noroc, prin care ii va ruga sa implementeze o serie de masuri de prevenire a dependentei de joc de noroc. Mai mult, acesta a plusat la indiferenta lui Constantinescu, cu organizarea unui parastas in memoria celor decedati prin sinucidere, ca urmare dependentei de joc de noroc.

Pentru a intelege mai bine situatia, Pietro Scepchin a declarat celor de la medianewspress.ro urmatoarele:

“In primul rand, vreau sa multumesc mass-mediei pentru interesul acordat acestui subiect destul de delicat. Privitor la solicitarea dumneavoastra am de facut urmatoarele precizari:

In luna Ianuarie 2017, voi organiza un parastas prin care vor fi pomenti toti cei care au decedat ca urmare acestui viciu, iar alaturi de mine vor lua parte rudele celor decedati, reprezentanti ai ONG-urilor, consumatori de joc de noroc dar si multi alti .

Cat priveste scopul acestei actiuni, acesta are doua directi, prima este aceea de ai pomenii pe cei care au plecat dintre noi, iar a doua este de a protesta impotriva ROMSLOT, ROMBET, (A.O.C.R.) si ONJN., prin a le da de pomana cate un pahar de coliva insotit de o lumanare aprinsa, intrucat acestia nu fac mai nimic pentru prevenirea dependentei de joc de noroc. La prima vedere actiunea noastra poate parea un pic cam agresiva.

Consider ca se impune o asfel de actiune in conditia in care marketingul dansilor prin care atrag clientii este extreme de agresiv. Dar nu ne oprim aici. In 2017 vom initia o serie de actiuni, toate democratice si in conformitate cu legea, menite sa ii determine pe reprezentanti celor patru entitati juridice sa implementeze si promoveze masuri de prevenire a dependentei de joc de noroc in cazinouri.

In Romania avem oameni care se sinucid, care comit tot felul de infractiuni, incepand de la furturi marunte pana la delapidari de sume mari, avem oameni care isi vand sau amaneteaza bunurile, avem patroni si angajati de sali de jocuri, agresati fizic sau verbal, toate acestea doar din cauza dependentei de joc de noroc, iar organizarori de jocuri, cum e si cazul domnului Sorin Constantinescu, cand le spui de asa ceva se comporta de parca nici usturoi nu au mancat nici gura nu le miroase, pur si simplu se fac ca “ploua”.

Si daca tot am vorbit de delapidare, va reamintesc cazul Mihail Vlasov, fost sef al Camerei de Comert si Industri a Romaniei, care din punctul meu de vedere este o victima a celor care au condus si conduc industria jocurilor de noroc, si care arata setea de bani, incompetenta si lipsa de responsabilitate. Probabil ca, programul “joc responsabil” nu a ajuns si la domnul Vlasov.

Din pacate in Romania profiturile dansilor sunt mult mai presus decat destinele oamenilor, au demonstrat ca sunt in stare sa incazeze pana si bani unei institutii de stat, doar, doar sa faca profit. Iar in aceasta situatie, nu m-ar mira ca intr-un timp scurt sa il vedem pe viitorul Prim-Ministru, indiferent care o fi el, sau mai stiu eu ce alt demnitar, jucand banii tari la jocurile de noroc, ca de, si asa nu prea avem bani de autostrazi, poate se rezolva problema la casino.

In lipsa unor legi care sa interzica persoanelor juridice sa joace la jocurile de noroc, acest lucru este posibil. ONJN, incaseaza sume imense din taxa pe viciu. Unde se duc acesti bani? Cel putin momentan, la consumatorii de joc de noroc nu ajung.

Nu exista programe prin care sa fie prevenita dependenta de joc de noroc, cu exceptia programului “joc responsabil” derulat de Asociatia Romslot care este promovat intens in cazinouri doar daca “urlu” eu prin presa, alfel li se acorda un spatiu de promovare, in unele cazuri, asa cum am demonstrat, exact cat unghia mea mica de la deget. Probabil, asta este maximul pe care il poate face doamna, Odeta Nestor, in calitate de presedinte al ONJN si sustinator al acestui program.

Avand in vedere cele precizate mai sus, va asigur ca Romania, in 2017 va avea primul ONG dedicat exclusiv consumatorilor de joc de noroc, care sper eu, sa ajunga la peste 10 mii de membri, putand astfel sa influenteze deciziile celor trei asociati patronale dar si a ONJN.”

Precizam ca tot ceea ce ati citit in randurile de mai sus, reprezinta opinia tanarului Pietro Scepchin, iar stirideactualitate.ro nu isi asuma responsabilitatea celor scrise de acesta, deoarece nu s-a derulat o ancheta in acest scop. Daca articolul vi se pare ofensator si neconform cu realitatea, va rugam sa ne contactati pe info@stirideactualitate.ro si va asiguram ca acesta va fi sters. 

Sursa foto: Facebook