Trei tineri din Iasi au spart un magazin online. Acestia au obţinut ilegal 1.000 de carduri cadou apoi au cumpărat tot ce si-au dorit

Cazul acesta este parcă rupt din filmele hollywoodiene. Trei pustani din Iasi au spart un magazin online apoi si-au cumparat tot ce si-au dorit printr-o metoda pe care nu au dezvăluit-o nici după ce au fost prinsi de procurori. Într-o zi, un pusti de 17 ani a avut ideea spargerii bazei de date a magazinului.

Ajutat de doi colegi de aceeasi vârsta, acestia au reusit în cele din urma sa acceseze ilegal baza de date. În urma accesului la baza de date, acestia s-au ales cu 1000 de carduri cadou, destinate clienţilor fideli. Imediat ce au reusit sa acceseze baza de date, reprezentanţii magazinului au descoperit scurgerile de informaţii si au sesizat procurorii.

Doi ani a durat ca procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi să pună cap la cap probele necesare trimiterii în judecată a celor trei tineri. Alexandru Tudor Meri?escu, Teodor Proca si Luca Ionuţ au fiecare 19 ani, iar faptele de care sunt acuzaţi le-au comis pe când toţi trei erau minori, scrie Ziarul de Iasi. Unul dintre tineri a profitat de mai multe brese de securitate si a accesat contul de administrator.

În acest mod, adolescentul a obţinut seriile si codurile PIN ale unor carduri cadou emise de comerciant pentru clienţii fideli. Având complicitatea altor doi elevi de aceeasi vârsta, băiatul a făcut opt comenzi, în perioada noiembrie 2014 – ianuarie 2015. Nu au cumpărat produse scumpe, probabil pentru a nu atrage atenţia, susţin anchetatorii.

Din prima zi când acestia s-au vazut cu cele 1000 de carduri cadou, au încercat să nu atraga atentia si să folosească prada cât mai cumpătat posibil.

loading...

Tânarul Ionuţ Luca a folosit datele de identificare ale fratelui sau pentru a comanda un telefon, în valoare de 600 de lei. Mai apoi, baieţii au mai comandat o tableta în valoare de 300 de lei, un telefon de 1.600 de lei, un telefon de 450 de lei, un laptop de 1.200 de lei, o staţie office si un monitor LCD în valoare de 2.600 de lei, un smart-TV de 1.800 de lei, un router de 130 de lei, menţioneaza procurorii.

„Din informaţiile puse la dispoziţia organelor de urmărire penală de către SC Domo Retail SA rezulta ca aceasta, în vederea promovării si stimulării vânzarilor, a lansat în cursul anului 2011 un program de emitere a unor carduri comerciale utilizabile de către posesori, exclusiv în scopul cumpărării din magazinele DOMO“, se arată în rechizitoriul procurorilor ieseni.

Cei trei tineri au avut atitudini diferite atunci când au fost audiaţi de anchetatori. Merisescu, cel care ar fi pus totul la cale, a refuzat să facă declaraţii.

„Inculpatul Proca Teodor era minor la data comiterii faptelor, având vârsta de 17 ani, iar în prezent este major. A avut o atitudine sinceră, a recunoscut comiterea faptelor si a pus la dispoziţia organelor judiciare bunurile provenite din săvârsirea infracţiunilor“, au mai arătat anchetatorii, pentru sursa citată.

În urma anchetei efectuate, tânarul Ionuţ Luca a recunoscut totul în faţa procurorilor.

Sursă articol: portalul de informaţii libertatea.ro