MASACRU de REVELION într-un club faimos din Istanbul. Bilanţ: 39 de morţi si 69 de raniţi

Bilant groaznic in noaptea de revelion, teroristi au atacat intr-un club unde se aflau sute de persoane, din care 39 au fost omorati si alti 69 in stare critica, relateaza  stirileprotv.ro.

Dupa ora nopti de a intra in noul an al 2017, teroristi au dat atacul chiar intr-un club stiind ca este foarte multa lume, si provocant o noua groaza.

-Masacru intr-un club faimos din Istanbul, in noaptea de Revelion
-Presa turca ofera informatii neclare si anunta intre 1 si 3 atacatori care au deschis focul in club

-Guvernatorul Istanbulului vorbeste despre un singur atacator, cu o arma automata
-Potrivit presei locale atacatorul era costumat in Mos Craciun si a ucis un politist inainte de a intra in club ( Reuters)
-In club se aflau sute de persoane in momentul atacului.

In urma cu cateva zile, in Istanbul a fost afisat un banner cu urmatorul mesaj: „Noi suntem musulmani. Interzicem petrecerile de Anul Nou si Craciun.”

„O israeliana a fost ranita si este spitalizata, nefiind in pericol, in timp ce nu se stie situatia unei a doua femei tot, cetatean israelian, care se afla in club in momentul atentatului”, a afirmat purtatorul de cuvant.

‘Ei incearca sa creeze haos, sa ne demoralizeze oamenii si sa destabilizeze tara cu atacuri abominabile care vizeaza civili …

Ne vom pastra calmul ca natiune, ramanand uniti si nu vom permite niciodata astfel de jocuri murdare’, a afirmat presedintele turc.

Clubul vizat este situat la cateva sute de metri de locul unde avea loc sarbatorirea oficiala a Anului Nou, pe malul Bosforului. Informatiile furnizate de presa turca sunt confuze si anunta intre 1 si 3 atacatori implicati in tragedie.

Martorii au povestit ca au auzit atacatorii strigand ceva in araba, potrivit agentiei de presa Dogan, care precizeaza ca intre 700 si 800 de persoane erau in clubul de noapte la momentul atacului.

CNN Turk a relatat initial ce doi atacatori au intrat in clubul de noapte imbracati in costume de Mos Craciun, iar mai multe persoane aflate la petrecere au sarit in apa pentru a se salva.

Surse articol: portalul antena24.ro si stirileprotv.ro