Localitatea din România unde nu există CIMITIR. – „În grădină e mult mai simplu, îl duci în două minute”

Comuna Ceru Băcăinți este una dintre comunele cu cei mai puțini locuitori din județul Alba. Comuna are nici mai mult, nici mai puțin de 350 de locuitori. În momentul de față grădinița a fost închisă, iar la școală merg doar 20 de elevi. Locuitorii acestei comune nu au un cimitir și își îngroapă rudele în curtea casei. Lucru care nu îi deranjează deloc. Dacă nu au posibilități să clădească un mormânt, groapa este acoperită cu flori și desigur o cruce, scriu cei de la new.tophot.com

Primarul acestei comune susține că transportul decedatului la cimitir ar fi mult prea dificil, din cauza dimensiunilor prea mari ale comunei. Acesta este de părere că este mult mai ușor și pentru localnicii care nu au prea multe resurse materiale și nu își permit să clădească un mormânt pentru familiile lor. Un alt avantaj amintit de acesta este că rudele pot să își viziteze răposații ori de câte ori simt nevoia, nu doar de 1 noiembrie.

Locuitorii acestei comune sunt atât de puțini încât aceștia se întâlnesc toți doar la marile evenimente, precum nunți, botezuri sau înmormântări. Din cauza acestui lucru, decesele depășesc cu mult nașterile. Totuși, persoanele mai importante ale acestei comune sunt de obicei înmormântate în curtea bisericii.

Sursă foto. Articol preluat INTEGRAL de pe portalul new.tophot.com