Tunelul de lumină dintre viață și moarte este acum explicat de oamenii de ştiinţă.

Tunelul de lumină dintre viață și moarte pare imposibil de explicat. Credința în viața de apoi ne învață să sperăm, să credem că viața va continua si după moarte. Acest concept îl regăsim în aproape toate religiile lumii. Oamenii de știință vor să demonteze aceste “povești” așa cum le numesc chiar ei.

Cercetătorii consideră că explicațiile preoților sunt evazizive în legătură cu acest concept. Nici acum, după secole de istorie, nu suntem lămuriți ce se întâmplă după ce sufletul părăsește corpul.

Conform credinței populare Dumnezeu a așezat moartea spre sfârșitul vieții, când puterile noastre slăbesc și vine momentul să ne ”odihnim”.  Cât despre suflet, el este considerat tânăr și poate trăi veșnic.

Personele care au ajuns în moarte clinică apoi au reveni la viață, au avut senzația că se desprind de corpul fizic și îl lasă în urma lor, toți au simțit că îi atrage un tunel de lumină dincolo de universul lor cunoscut și au avut senzația reală că s-au risipit toate durerile și grijile.

Celebrul neurolog american Prof. Kevin Nelson, a studiat experiențele dintre viață și moarte timp de 30 de ani și a analizat fiecare detaliu relatat de pacienții salvați în ultima clipă. El a făcut un studiu pe 55 de cazuri. Pacienți care au apelat la el sau au fost oameni aleși la întâmplare, au declarat că au avut șansa să vadă lumea de dincolo.

loading...

”Multe persoane trec prin această stare pentru numai câteva secunde sau minute, până să ajungă la starea de veghe. Aflate «la limita conştiinţei», paralizia, luminile, halucinaţiile şi momentul de visare sunt absolut normale. În timpul unei crize precum stopul cardiac, această stare ar putea explica ceea ce se cunoaşte sub numele de experienţă dintre viaţă şi moarte” a declarat Nelson.

Neurologul a explicat că senzațiile pe care pacienții săi le-au simțit, le-a comparat cu momentele de ”paralizie” prin care trecem în fiecare zi înainte să adormim profund.

Conform celor spuse de Nelson, corpul paralizează, nu ne mai putem mișca, iar creierul derulează diverse secvențe de peste zi sau amintiri care pot părea foarte reale. Pacienții ajunși în comă au halucinații similare viselor și acestea ar putea constitui tunelul de lumină dintre viață și moarte. Sursă articol: Portalul de informații LIBERATEA pentru femei