Anul 2017 vine cu SCUMPIREA APARTAMENTELOR – cu cât au crescut preţurile?

Cetăţenii din România, deţin supremaţia în Europa, în privinţa proprietăţilor imobiliare private. De aceea la noi în ţară se construieste mult si sunt mii de familii care visează să scape de chirie, care ajunge uneori cât plata ratei unei bănci creditoare. În ultimii ani s-a înregistrat un regres în ceea ce priveste costul achiziţionării unei locuinţe, dar din anul 2016 lucrurile au luat o întorsătură puţin agreată de viitorii cumpărători, si anume scumpirea locuinţelor.

Preturile apartamentelor din marile orase din Romania au crescut cu 10,7% in decembrie 2016 comparativ aceeasi perioada din 2015, arata datele publicate marti de portalul imobiliare.ro, care indica si o majorare a puterii de cumparare a populatiei.

Astfel, in ultima luna a anului trecut, proprietarii de apartamente solicitau un pret mediu de 1.053 de euro pe metrul patrat pentru o locuinta, in crestere cu 10,7% fata de aceeasi perioada din 2015.

In decembrie 2016 s-au inregistrat cresteri si la nivelul Capitalei. Asadar, in luna decembrie, asteptarile vanzatorilor din Bucuresti au ajuns la o medie de 1.138 euro/mp, cu 6,5% mai mult decat in urma cu 12 luni, cand se situau la 1.069 euro/mp.

In perioada mentionata, cel mai mare salt, de 9,8%, a fost consemnat de locuintele noi, care au ajuns la 1.175 euro/mp (fata de 1.070 euro/mp la sfarsitul lui 2015). Preturile apartamentelor vechi, pe de alta parte, s-au apreciat cu 5,7%.

Sursă foto. Citeste mai departe despre “S-au scumpit apartamentele in marile orase: Cu cat au crescut preturile in ultimul an” pe Ziare.com.