Un român de 27 de ani din Medias a fost împuscat în apropierea gării din Catania, Italia

Românul a fost ucis în dimineața de 8 ianuarie, 2017, în apropierea gării din Catania, mai exact în via Scuto Costarelli, 100, în urma unor împușcături. Acesta se numește Florin Nicolae Dinu, are 27 de ani și era venit din Mediaș.

Imediat după incident, a fost transportat la spitalul Vittorio Emanuele din Catania, unde i s-a constatat decesul care a survenit din cauza rănilor foarte grave avute în urma împușcăturilor în abdomen, în picior și în șold, alături de el fiind internat și un cetățean marocan de 24 de ani, cu ințialele O.S.E., dar care se află în afara oricărui pericol acum, relatează cei de la ediţia online rotalianul.com

”Ciccio, Dumnezeu sa te ierte chiar nu îmi vine să cred că nu mai ești între noi, odihnește-te în pace, fratello!”, îl comemorează prietenul său Marius pe pagina Facebook, în timp ce comunitatea românească din Italia rămâne șocată dar și revoltată în același timp de cruzimea dovedită de făptașul acestei crime.

Făptaș a cărui inițiale sunt M.V., un antreprenor de 40 de ani, din zonă, care în jurul orei 4:00 din dimineața zilei de ieri a împușcat cu sânge rece pe cei doi tineri și care a fost arestat imediat la ordinul procuratorului Carmelo Zuccaro. Acesta, însă, în timpul primului interogatoriu, s-a folosit de dreptul de a nu răspunde la niciuna din întrebările anchetatorilor, apărat de avocații Giorgio și Alessandro Antoci.

Din relatările anchetatorilor, M.V., făptașul acestei crime, a fost și el rănit în această ceartă, carabinierii găsindu-l, de fapt, la spital, pentru îngrijiri, împreună cu Florin Dinu și tânărul marocan, unde i s-a luat prima declarație și apoi a fost arestat.

Motivul acestei crime pare a fi o ceartă care a început în localul Onda Latinam din apropierea gării centrale din Catania, ceartă care mai apoi a degenerat în crimă, în afara localului, aducând astfel moartea lui Florin Dinu. Ancheta, însă, continuă sub conducerea Nucleului Investigativ al Carabinierilor din zonă comandat de procuratura din Catania. Vom reveni cu noi detalii în zilele următoare.

Autor articol: Mihai Diaconu

Articoluil este preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii rotalianul.com. unde puteţi citi informaţii foarte interesante despre comunitatea românilor din Italia.

 

2 Comments on Un român de 27 de ani din Medias a fost împuscat în apropierea gării din Catania, Italia

  1. Păcat , a murit un Suflet tânăr și Nevinovat ,încercând sa despartă pe cei ce se bateau…Dumnezeu sa te ierte prietene,nu te vom uita !!!

  2. Pacat , a murit un Suflet tanar si Nevinovat …Dumnezeu sa te ierte prietene,nu te vom uita !!!

Comments are closed.