O gară din Japonia a rămas deschisă pentru un singur pasager: o elevă.

Japonia menţine deschisă o gară ce este folosită doar de o elevă.

Un tren dintr-o fostă gară din Japonia mai funcţionează de câţiva ani doar pentru un singur pasager. Trenul opreşte de două ori pe zi, când singurul pasager, o elevă, pleacă şi se întoarce de la şcoală.

De ani de zile, acest singur pasager asteapta in gara Kami-Shirataki din insula nordica Hokkaido. Pentru că nu afecta pe nimeni, programul mersului trenului a fost modificat special pentru a se potrivi cu programul fetei. Tânăra urmează să termine liceul în luna martie, moment în care gara va fi închisă definitiv.

“De ce nu ar trebui să vreau să mor pentru o țară ca aceasta, când guvernul este gata să facă atâta efort în plus doar pentru mine”, a spus eleva a cărei indentitate nu a fost dezvălluită.

Japonezii sunt recunoscători guvernului pentru gestul făcut pentru elevă dar şi pentru că face din educație o prioritate.

Acesta este sensul unei bune guvernări, de a răzbate până la nivelul oamenilor de rând. Fiecare cetățean contează. Niciun copil lăsat în urmă!,” a scris un comentator pe Facebook.

Unii japonezi  sunt nemulțumiți din cauza dificultăților cu care se confruntă Căile Ferate în Japonia rurală. Natalitatea e în continuă scădere, populația e îmbătrânită dar şi faptul că există pericolul de a pierde o treime din populație până în 2060. Statul nipon se confruntă cu o serie de crize, inclusiv un surplus de locuințe vacante și o forță de muncă în scădere. Sistemul feroviar al națiunii este afectat de aceste schimbări. Sursă articol: Portalul de informații A1.ro