Copiii ar putea fi creaţi în laborator, în viitorul apropiat.

Copiii viitorului ar putea fi creaţi integral în laborator.  Procedura le-ar putea permite părinţilor din viitor să aibă mult mai uşor copii. Descoperirea ar putea avea un impact uriaş asupra modului în care va fi planificată societatea.

Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au creat ovule funcţionale din celule stem şi le-au utilizat pentru a procrea pui sănătoşi. Procedura  numită ,,gametogenesis vitro” (IVG) ar putea avea mare succes.

O echipă de specialişti din Japonia au anunţat în premieră, în luna octombrie, naşterea unui pui de şoarece, folosindu-se ovule produse din pielea părinţilor.

Tehnologia este încă la început iar utilizarea sa pe oameni este ilegală în Marea Britanie şi în Statele Unite ale Americii. Eli Adashi, profesor din cadrul Universităţii Brown din Rhode  Island, împreună cu Glenn Cohen, profesor din cadrul Universităţii Harvard sunt de părere că obţinerea ovulelor din pielea umană este posibilă, iar procedura ar putea fi realizată în viitorul apropiat.

Procedura ( (IVG) ar ajuta femeile infertile sau care au trecut prin tratamente de chimioterapie pentru cancer. Totuși,  acestă procedura va aduce şi foarte multe controverse legale şi etice. Sursă articol: Portalul de informaţii DESCOPERA.RO

loading...