Un clan mafiot din România controlează peste cincizeci de persoane cu dizabilități fizice pe care le pune să cerșească pe străzile din Palma.

Oriunde te-ai afla în Europa, oriunde te vor duce paşii să vizitezi ceva, cerşetorii veniţi din România te vor întâmpina mereu cu “o mână întinsă”. Pentru unii poate părea o normalitate, dar pentru majoritatea este un lucru destul de supărător.

Un clan mafiot din România controlează și utilizează mai mult de cincizeci de persoane de aceeași naționalitate, de etnie romă, toate cu dizabilități fizice pe care le forțează să cerșească pe străzi și în supermarket-urile din Palma, scriu cei de la portalul de informaţii gazetadespania.es

Această mafie a reușit să obțină controlul de la aproximativ 95% din persoanele care cerșesc în capitala din Baleare. În prezent există mai mult de o sută de cerșetori în Palma, dintre care doar doi sau trei sunt spanioli.

Poliția Națională și poliția locală exercită un control strict asupra clanului și cerșetorilor, dar frica și impunerea așa-numitei „legi a tăcerii” în rândul țiganilor din România, nu fac decât să împiedice activitatea forțelor de ordine.

Conform  informațiilor din cadrul poliției, cea mai mare parte de cerșetorilor acționează la semafoare și la intrările în supermarket. Aceștia au înregistrat mai mult de o sută de persoane care practică  cerșetoria în mod organizat.

loading...

Polițiștii nu pot cuantifica cu exactitate valoarea netă a beneficiilor rețelei infracționale, dar estimează că fiecare cerșetor poate obține un venit cuprins între 75 și 100 de euro pe zi, ceea ce înseamnă că în buzunarele membrilor clanului ajung peste 4.000 de euro.

Una dintre femeile controlate de mafie se află lângă Plaça d’Espanya, unde se afla anterior barul  Niza.

„Această femeie este asezată pe ciment, lângă un scaun cu rotile. În fiecare dimineață, aproximativ la 8:30 – 9:00, este adusă cu mașina de doi tineri și lăsată aici. Atunci când strânge o anumită sumă de bani, scoate un telefon pe care îl ține ascuns, face un apel și la scurt timp apar cei doi tineri care o iau cu mașinsa”, spune un martor.

Mafia cerșetorilor, care este perfect structurată, a preluat controlul de 95% din locurile de cerșit din Palma. Bărbații cerșesc la semafor iar  femeile la ușile supermarket-urilor.

Acest articol este preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii gazetadespania.es