CIA a făcut publice fotografii și documente despre OZN-uri.

CIA a făcut publice mai multe dosare cu documente secrete și fotografii legate de farfurii zburătoare (OZN-uri din anii 1950), precum si dovezi despre presupuse întâlniri cu extratereștri.

Fotografiile au fost publicate pentru prima dată în anul  1978. Imaginile conțin cel puțin 100 de cazuri considerate de CIA făra nicio explicație logică. Toate aceste rapoarte secrete provin de pe tot globul.

Acest lucru a creat isterie printre pasionații SF-urilor, care cred în existența extratereștrilor și a farfuriilor zburătoare.

Sute de arhive și mii de fotografii vechi de 60 de ani cresc șansele ca aceste creaturi venite din spațiu să existe cu adevărat. Într-un raport al agenției americane din 1952 intitulat „Farfurii zburătoare”  sunt scrise toate mărturiile și întâlnirile cu OZN-uri, cu excepția a circa 100 de cazuri, ce pot fi explicate prin cauze naturale.

CIA-OZN-uri

loading...

„Aproape 100 de mărturii credibile rămân inexplicabile la acest moment. Se recomandă ca monitorizarea CIA să continue”, scrie în raport. Dosarele X publicate de CIA conțin imagini și documente cu privire la OZN-uri care au fost observate în anii ’50 în toată Europa. Tot în documentele CIA se specifică faptul că secretul trebuie păstrat cu orice preț: „Este important ca niciun indiciu despre interesul și preocuparea CIA pentru acest subiect să nu ajungă la presă sau la publicul larg”.

Cele 10 documente declasificate, a căror publicare coincide cu relansarea serialului The X Files (Dosarele X), nu conțin nicio informație legată de nave spațiale prăbușite, răpiri sau întâlniri cu entități extraterestre. Ufologii cred că acest lucru a dat naștere la o nouă serie de teorii ale conspirației.

„Am decis să arătăm câteva documente care vor fi găsite ca fiind interesante atât de sceptici, cât și de cei care cred în extratereștri”, a explicat un purtător de cuvânt CIA.

Stephen Bassett, director executiv al Paradigm Research Group este de părere că CIA pregătește publicul pentru confruntarea reală cu existența extratereștrilor, dovezi care pot fi văzute aici. Portalul de informații PLAYTECH