Marea Britanie impune NOI PIEDICI pentru FIRMELE care ANGAJEAZĂ ROMÂNI

Firmele care angajează imigranţi vor fi taxate! Ministrul Imigrației din Guvernul britanic, Robert Goodwill, a propus o taxă anuală pe care angajatorii ar urma să o plătească în cazul în care vor oferi locuri de muncă cetățenilor care nu sunt britanici, scriu cei de la banatulazi.ro

Taxa de 1.000 de lire pe an ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie acest an, pentru imigranții non-UE, urmând să se extindă asupra cetățenilor Uniunii Europene după Brexit.

Goodwill a declarat că schema prin care se va percepe o taxă anuală de 1.000 de lire sterline firmelor pentru angajarea străinilor se va aplica la început celor din afara UE, însă s-ar putea aplica și cetățenilor europeni după ce Marea Britanie va părăsi structurile europene.

Ministrul Imigrației a mai spus că are în vedere și reintroducerea regimului sezonier pentru lucrătorii agricoli, cum ar fi culegătorii de fructe care vin în perioada de vară în Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May nu a negat că se are în vedere o asemenea variantă. Acesta a spus că „există o serie de opțiuni care ar putea fi luate în considerare” și a adăugat că „acest guvern se axează pe furnizarea unui sistem care reduce imigrația.”

loading...
Guvernul Theresei May s-a angajat să reducă migraţia netă la zeci de mii anual de la mai mult de 300.000 în prezent.

Taxa anuală pe care guvernul britanic o va introduce va fi de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor european calificat angajat.

“În aprilie anul acesta vom introduce o taxă pentru muncitorii calificaţi veniţi în Marea Britanie din afara UE. Dacă cineva vrea să aducă în ţară un programator indian pe un contract de patru ani, pe lângă taxele de viză existente va trebui să achite şi o taxă de 1.000 de lire pe an. Adică, pentru un contract pe patru ani acel angajator trebuie să plătească 4.000 de lire. O măsură similară ar putea fi aplicată şi muncitorilor din UE”, a spus Goodwill.
Circa 110.000 de români lucrează legal în Marea Britanie.

Sursă articol: portalul de informaţii banatulazi.ro