Clubul Bamboo a ars din temelii. Putea fi Colectiv 2.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă dimineață, în jurul orei 4:00, la clubul Bamboo din Capitală. Zeci de persoane au ajuns la mai multe spitale cu ajutorul echipajelor de intervenție ISU, dar și cu propriile autoturisme. În club se aflau aproximativ 300 de persoane. Potrivit ultimelor date, 41 de de persoane au fost rănite, iar una este în stare gravă.

incendiu clubul bamboo (2)

În jurul orei 03:00 cineva a strigat să se evacueze clubul și atunci toți au luat-o la fugă, s-au îmbulzit și au început să se calce în picioare, în timp ce alții s-au panicat și au sărit de la etaj.

incendiu clubul bamboo (3)

„Focul a fost provocat din sala, de la scenă”, a spus aceasta, precizând că incendiul nu a pornit de la tigară, deși se fuma în club. ”Clienții își aprindeau țigările, chiar dacă nu aveau voie. Se fuma și la noi la masă.  Ospătarii le-au cerut clienților să stingă țigările”, a mai spus aceasta, precizând că singurele artificii aprinse erau cele care însoțeau sticlele de șampanie.

incendiu clubul bamboo (4)

  Reprezentantul ISU, Daniel Vasile, a declarat că ”avizul de securitate la incendiu a fost solicitat de Clubul Bamboo în 2009, și întrucât se respectau normele de apărare la incendiu, a fost emis”. ”Ulterior, era obligația investitorului, a proprietarului să solicite o autorizație de securitate la incediu, lucru care nu s-a întâmplat”, a spus Vasile. El a prezentat amenzile date de ISU clubului.

loading...

incendiu clubul bamboo (5)

”Au avut loc mai multe controale inopinate. Pe 25 mai 2015 s-au dat două amenzi, de 5.500 de lei, pe 13 noiembrie 2015, alte amenzi, de 15.000 de lei, pentru nereguli la partea electrică și lipsa autorizațiilor. În noiembrie 2016 s-a dat o nouă amendă, de 2.500 de lei, pentru blocarea căilor de evacuare”, a spus acesta.

incendiu clubul bamboo (6)

Reprezentantul ISU București a mai spus că pe parcursul anilor au fost mai multe problrme de acest gen, fapt pentru care clubul Bamboo reprezenta un pericol. Acesta a precizat că pe  parcursul zilei de astăzi vor anunța și o cauză a incendiului, pe  baza mărturiilor și a dovezilor.

„Nu există deocamdată persoane care nu au putut să se autoevacueze”, a spus reprezentantul ISU București.

El a mai spus că riscul de prăbușire al clădirii e mult prea mare, aceasta fiind parțial dărâmată.

„În incendiul din clubul bucureștean nu și-a pierdut viața, din fericire, nici un om. Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporții. Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înțelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toți, societatea va fi mereu în pericol. Le doresc însănătoșire grabnică celor răniți și mulțumesc salvatorilor!” a spus președintele Klaus Iohannis pe pagina lui de Facebook, în urma incendiului de la club Bamboo.

Ancheta privind incendiul a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Mai multe informații despre incendiu găsiți pe LIBERTATEA