Dovezi incredibile că Pământul este GOL în interior și locuit.

Edmund Halley a ramas in istorie ca primul astronom care a susținut că Pământul este gol pe dinăuntru, fiind populat de oameni și sălbăticiuni. Conform teoriei lui Halley, Pământul ar fi format dintr-o crustă externă groasă de 800 km cu alte două cruste interne concentrice, în interiorul cărora se găsește un miez.  Aceste cruste ar fi de dimensiunile planetelor Venus, Marte și Mercur, iar între ele ar avea câte un strat de atmosferă.

Teoria astronomului se baza pe faptul că existau variații ale câmpului magnetic terestru de-a lungul timpului. Halley a sugerat că există mai multe tipuri de câmpuri magnetice, dintre care unul emană dintr-o sferă aflată în interiorul Pământului.

Edmund Halley era convins că în interiorul Pământului este populat cu viață și ar avea o atmosferă luminoasă. Aurora boreală, concluzionă el, era de fapt o emanație de gaze radiante din interiorul planetei, care se degaja prin straturile subțiri ale crustei polilor.

În secolul al XVIII lea a fost lanata teoria lui Haley si a fost preluată de faimoșii matematicieni, elvețianul Euler și scoțianul Leslie. Euler a abandonat rapid ideea sferelor concentrice a lui Halley. El a susținut că un nucleu fierbinte cu un diametru de circa o mie de kilometri încălzea și lumina Pământul, unde se dezvoltă o civilizație avansată.

În schimb, Leslie credea că există două sfere concentrice în interiorul Pământului, fiecare având un soare propriu pe care el le-a numit Pluto și Proserpina, după zeul grec al lumii subpământene și soția acestuia.

loading...

Americanul Cleves a fost cel mai înfocat susținător Teoriei Pământului gol. În 1818 a publicat propria versiune a Teoriei Pământului gol, apreciind că acesta avea sfere concentrice și primea lumina și căldură de la Soare, prin intermediul imenselor orificii deschise la polii Terrei.

Teoriile Pământului gol au continuat să fie promovate de către entuziaști, chiar și după ce exploratorii au atins Polul Nord și Polul Sud, în primul deceniu al secolului al XX lea. Sursă articol: Portalul de informații BZI