Proiect de LEGE: Primăriile vor dărui cadouri de 200 lei pentru copii de ziua lor, de Crăciun şi de Paşte

În acest moment, mai mulţi senatori au iniţiat un proiect de lege care era trecut în programul de guvernare. Pentru că au promis aceasta lege, senatorii doresc să se ţină de cuvând şi să facă tot posibilul ca proiectul să fie totuşi votat cât de curând posibil.

Copiii din România vor primi cadouri în valoare de 200 de lei când își aniversează ziua de naștere, de 1 iunie, de Crăciun și Paște, informează Libertatea.ro.

Aceste cadouri vor ajunge în familiile care au salariu minim pe economie, adică de 1.250 de lei, fiind distribuite de Primăria fiecărei localități din România.

„Mulți copii nu primesc cadouri, întrucât situația materială nu le permite părinților să le facă cadouri. Aceștia încearcă cu bruma de bani să le asigure măcar ceva mai bun de mâncare de sărbători, nu și un cadou ,fie el cât de mic”,a declarat pentru Libertatea unul dintre senatorii care lucrează la lege.

E important de precizat că autoritățile nu vor livra bani, ci articole vestimentare, dulciuri, jucării și rechizite în valoare de 200 de lei. Proiectul legislativ urmează să fie implementat și depus în Parlament pentru a fi supus votului. Parlamentarii preconizează că va fi aplicat din Aprilie 2017.

loading...

Sursă foto. Sursă articol: portalul de informaţii eskape.ro