Un ROMÂN de 32 de ani a MURIT ca un SCLAV în Germania. Rudele cer daune patronului fermei la care acesta era angajat

Au trecut aproape 3 ani de zile, de când Petru Botez, un băcăuan de 32 de ani şi-a dat ultima suflare pe câmpul unei ferme din Germania.

Rudele românului care a murit ca un sclav în Germania, îi cer 150.000 de euro patronului fermei la care lucra acesta. Există dovezi şi martori care pot confirma că bărbatul ar fi muncit în condiții inumane.

Era o vară toridă, iar patronul fermei a trimis muncitorii pe o căldură înăbușitoare, pe câmp să adune baloți de paie, fără a asigura măcar pauze şi necesarul de apă, aşa cum era normal pentru o zi de muncă foarte călduroasă, scriu cei de la ziarulromanesc.de

Petru Botez muncea pentru 6 euro pe oră ca să-și întrețină soția și bebelușul lasat acasă în România.

Potrivit anchetatorilor germani citați de ProTv, nenorocirea, la care este acuzat că a pus umărul și șeful său, s-a petrecut într-o zi călduroasă de iunie, când termometrele arătau 30 de grade în termometre şI pământul dogorea.

Petru aduna baloți de paie împreună cu alți lucrători, într-un regim de sclavie, spun procurorii. Proprietarul fermei ar fi instituit reguli crunte și îi obliga pe oameni să ridice un balot de 20 de kilograme la fiecare 10 secunde. Fără pauze, fără apă.

Românul a început să se simtă rău de epuizare, a cerut voie să se oprească și apă, dar nu i s-a dat nici una, nici alta. Patronul ar fi insistat să muncească în continuare, amenințându-l că-l lasă fără muncă. În aceste condiții, bărbatul a mai rezistat câteva ore. Când a ajuns la spital, temperatura corpului îi ajunsese la 40,8 grade.

Fermierul este acuzat că a interzis pauzele necesare și consumul de lichide, cu toate că starea de sănătate a bărbatului de 32 de ani s-a deteriorat.

În iunie 2014, acesta a suferit un accident vascular cerebral de la căldură, s-a prăbușit și a murit după ce a stat în comă aproximativ 2 săptămâni și jumătate, mai transmit procurorii germani, care instrumentează dosarul fermierului german de 47 de ani acuzat de omucidere involuntară.

Neamțul a fost condamnat în prima instanță, dar a contestat sentința și susține că este nevinovat, iar acum se judecă din nou. Familia românului îi cere daune de 150.000 de euro.

Sursă articol: portalul de informaţii ProTv