Cercetătorii au DESCOPERIT sora planetei PĂMÂNT! Se crede că poate susţine VIAŢĂ

Sunt zeci de ani de când cercetătorii caută făra întrerupere, o nouă planetă care ar fi capabilă să susţină viaţa. Aceştia au rămas surprinși să observe faptul că „la doi pași“ de Pământ se află o planetă care poate susține viața, iar în cazul unui dezastru, exoplaneta aflată la doar 14 ani lumină distanță este singura scăpare a omenirii în cazul în care Terra va fi distrusă, scriu cei de la newsar.ro citând sursa Realitatea.net

Conducătorul operațiunii, savantul de la San Francisco State University, Stephen Kane susține că sistemul solar descoperit, Wolf 1061, aflat la 14 ani lumină de Terra, este important deoarece este foarte aproape, iar acest lucru oferă noi oportunități pentru viitorul omenirii.

Pentru a investiga dacă Wolf 1061c are condiţii pentru susţinerea vieţii, cercetătorii au analizat timp de şapte ani datele despre luminozitate ale stelei şi au calculat orbita planetei pentru a afla ce presiune şi temperatură există pe planetă. Rezultatele au dezvăluit că există şanse ca planeta să fie locuibilă, dar nu înseamnă că sunt aceleaşi condiţii ca cele de pe Terra.

Stephan Kane a promis tuturor că va continua operațiunea, iar el a decis să folosească telescopul James Webb al NASA, care este una din metodele prin care se pot afla mai multe despre planetă şi sistemul său solar.

Sursă articol: portalul de informaţii newsar.ro 

loading...