Primăria Capitalei a decis: fără animale la Circul Globus!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat că decizia de a interzice folosirea animalelor de Circul Globus a fost luată după consultarea cu mai mult organizaţii, fundaţii, cu cetăţenii şi consilierii primărilor şi vine ca urmare a incendiului de pe 12 ianuarie când 11 animale au murit.

“În urma votului, spectacolele de circ nu vor mai cuprinde numere care să presupună prezentarea de animale dresate”, a spus  primarul Capitalei.
Gabriela Firea a mai spus că animalele vor fi relocate şi că o parte vor fi folosite pentru anumite expoziţii organizate chiar la circ, însă fără chinul dresajului, iar o parte vor merge la grădina zoologică.
“Aceasta este o tendinţă mondială, pentru că specialiştii relevă că animalele din spectacole sunt supuse unor rele tratamente şi chiar dacă pentru spectatori pare foarte frumos, animalele nu sunt tratate aşa cum se cuvine”, a adaugat primarul. Angajatii Circului Globus nu sunt de acord cu aceasta decizie, însă primarul este de părere că există spectacole deosebite şi doar cu numere de acrobaţie.
Conform proiectului de hotărâre, se va interzice dresura de animale pe tot teritoriul Municipiului Bucureşti, fie că este vorba despre Circul Globus sau alt circ din străinătate. Sursă articol: Portalul de informaţii. REALITATEA.NET
loading...