SUA, Franţa, Germania, Canada şi Olanda critică OUG privind justiţia şi cer retragerea ei

Ambasadele Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite, transmit într-o declaraţie comună în care critică dur Guvernul Grindeanu pe tema OUG privind Codurile penale şi cere guverunului să nu renunţe la lupta anti-corupţie.

 “Noi, partenerii și aliații internaționali ai României, ne exprimăm profunda noastră îngrijorare cu privire la acțiunile Guvernului României din seara zilei de 31 ianuarie 2017, care au subminat progresele României în privința statului de drept și a luptei anticorupție din ultimii 10 ani. Acest act, care contravine înțelepciunii colective a întregii comunități judiciare și a statului de drept, a elementelor credibile din societatea civilă și a îngrijorărilor demonstrate de către cetățenii români din ultimele două săptămâni, nu poate decât să submineze poziția României în cadrul comunității internaționale și riscă să afecteze negativ parteneriatele care stau la bază valorilor comune”, a transmis Ambasada Franței, în numele celorlalte ambasade.

Cancelariile străine atrag atentia și asupra recentului raport MCV, care stabilește condițiile pentru evitarea reevaluării progreselor făcute în lupta anticorupție, spunând că speră ca România să acționeze în spiritul european. Ordonanța de Urgență adoptată de Guvernul Grindeanu marți noapte privind modificarea codurilor penale, a fost publicată în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare la 10 zile de la publicare. Sursa articol: Portalul de informații ȘTIRILE PRO TV

loading...