Video! Igor Dodon face afirmații halucinante la adresa României.

În cadrul unei conferințe de presă, în Rusia, Igor Dodon, președintele Republicii Moldova a vorbit despre relațiile pe care le are cu România. Acesta este nemulțumit de tendințele unioniste de la Chișinău, dar și pentru că între cele două state nu există un tratat de frontieră.

Dodon şi-a exprimat regretul că în 1812, Imperiul Rus nu a anexat întreg teritoriul Moldovei, ci s-a oprit la Prut. ”Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”, a spus el.

Președintele Republicii Moldova nu este de acord cu organizațiile unioniste din Republica Moldova, menționând că în România „cei care au pledat pentru reunirea Moldovei istorice” au fost interziși, întrucât „o jumătate din România este Moldova, din punct de vedere istoric”.

„În România acele organizații care promovează ideea că o parte a României este Ungaria, deoarece Transilvania, o altă parte este Moldova, aceste organizații au fost interzise. De ce la voi asta nu se poate, dar la noi e posibil?”, a mai spus Dodon dând exemplul Transilvaniei.

 

Igor Dodon a primit cadou de la omologul său rus, Vladimir Putin, o hartă veche, a Moldovei Medievale, pe care acesta o consideră un dar neprețuit. Sursă articol: Portalul de informații SECRETUL CUNOAȘTERII  Sursă foto

loading...