Rușii au creat o pastilă care prelungește viața până la 120 de ani.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Moscova au creat o pastila care ar putea amâna debutul procesului de îmbătrânire și ne-ar permite să trăim până la 120 de ani.

Rușii testează pe câini, peşti, şoareci şi şobolani o pastilă care conţine un nou tip de antioxidant, despre care spun că ar influenţa mitocondriile, componente ale celulelor responsabile cu producerea de energie şi care sunt implicate în procesul de îmbătrânire.

Conform savantului Maxim Skulacev, în urma testelor pe animale, cercetătorii au observat că multe dintre bolile legate de îmbătrânire s-au dezvoltat mult mai încet.

“Mitocondriile sunt implicate în producerea atacului de cord, în apariţia bolilor Alzheimer şi Parkinson”, a spus Skulacev.

Specialiştii care au participat la studiu nu au reuşit să determine creşterea semnificativă a duratei de viaţă a animalelor folosite în timpul experimentelor, dar au obţinut amânarea instalării procesului de îmbătrânire.

“O ţintă realistă este de a prelungi durata de viaţă a omului până la 120 de ani, tratamentele antiîmbătrânire fiind “tehnic posibile”, a declarat savantul rus.

“Nu cred că vom reuşi să trăim până la 800 de ani. Cel mai probabil, vor apărea boli noi, să spunem boli tipice pentru persoanele în vârstă de 120 de ani. Aşa s-a întâmplat cu cancerul, care era o boală foarte rară în antichitate, când oamenii mureau tineri”, potrivit lui Skulacev.

Maxim Skulacev a mai spus că dacă se va dovedi că bolile se vor dezvolta mai încet, tratamentul prin intermediul mitocondriilor este corect, vor reuşi să amâne bătrâneţea. Sursă articol: Portalul de informaţii ȘTIRILE PRO TV 

loading...