Protestele continuă – Bulgarii și Moldovenii sunt alături de români, iar copiii vin cu “MARŞUL COPIILOR”

Bulgarii se solidarizează cu românii și organizează duminică, la Sofia, un miting împotriva Ordonanței dată de Guvernul Grindeanu. „Un pas înapoi în lupta împotriva corupţiei în România ar reprezenta un semn rău pentru Bulgaria. Succesul înregistrat în ultimii ani de România este una dintre puţinele speranţe că se poate face ceva pentru funcţionarea statului de drept”, se arată pe pagina de Facebook destinată evenimentului, scriu cei de la eskape.ro

De asemenea, un alt protest va fi ținut la Chișinău, acolo unde va fi organizat un marș de susținere sub deviza: „Două state, aceiași hoți”.

Protestele faţă de Ordonanţa de Urgenţă care aduce modificări codurilor penale continuă şi în weekend. În Capitală, sunt aşteptaţi oameni din toată ţara. Astăzi este programat “Marşul copiilor”, când părinţi cu copii sunt aşteptaţi în faţa Guvernului. Din Piaţa Victoriei, se va pleca în marş până în Piaţa Constituţiei, unde manifestanţii vor să formeze un lanţ uman în jurul Parlamentului.

Sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 11.00, părinţii sunt aşteptaţi cu copiii în Piaţa Victoriei, pentru un “marş al copiilor”, cu pancarte, baloane, steaguri şi bomboane. “Sâmbătă dimineaţă ne trezim cu cei mici şi facem educaţie pentru democraţie”, este apelul la manifestaţie.

“Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

De la ora 13.00, oamenii sunt chemaţi la protest în Piaţa Victoriei, de unde la ora 16.00 ar urma să pornească în marş spre Parlament, pentru a face un lanţ uman în jurul clădirii, relatează observator.tv citând News.ro

Atât sâmbătă, cât şi duminică în Capitală sunt aşteptaţi să protesteze mii de oameni din toată ţara.

loading...