Meteorologii ne AVERTIZEAZĂ: Se INTORC NINSORILE – ce zone vor fi afectate?

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de precipitații însemnate cantitativ, ninsori moderate la munte și în Moldova.

În intervalul 7 februarie, orele 2,00 – 9 februarie, orele 6,00, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia și în zonele deluroase și montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30…40 l/mp.

În cursul nopții de luni spre marți (6/7 februarie) și pe parcursul zilei de marți (7 februarie), va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei și zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.

Începând din cursul nopții de marți spre miercuri (7/8 februarie), în cea mai mare parte a Moldovei și în zona de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Înrestul teritoriului vor fi precipitații mixte, iar în sud-estul țării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (08 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, cu viteze ce vor depăși la rafală de 50…55 km/h.

Trecător și pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei și în Bărăgan, scriu cei de la reporterntv.ro

loading...

Sursa foto: a1.ro