ATENŢIE ŞOFERI! Dacă aţi băut, nu vă urcaţi la VOLAN, maşina se va confisca cu “drept de cumpărare” sau …

Factorii de decizie se confruntă cu o problemă foarte gravă în ceea ce priveşte conducerea sub influenţa alcoolului. Din această cauză se întâmplă
foarte multe accidente soldate cu mii de morţi în fiecare an. Stoparea acestui flagel este într-adevăr o luptă grea cu cei care au curajul să urce la volan
cu aburii alcoolului în jurul capului. În anii ce au trecut s-au vehiculat o sumedenie de proiecte de lege cu pedepse foarte dure, dar încă nu s-a stabilit nimic concret. De această dată se va ajunge la o înţelegere şi cu siguranţa va apare o lege foarte dură la adresa celor ce urcă “piliţi” la volanul propriilor autoturisme.

Românii care beau un păhărel, apoi se urcă la volan, ar putea rămâne fără mașini. Îngrijorați de numărul mare al accidentelor de circulație produse din cauza consumului de alcool, parlamentarii vor să inițieze o lege prin care șoferii care conduc băuți să fie aspru sancționați, scriu cei de la infoalert.ro citând libertatea.ro

Numeroasele accidente de circulație produse în ultima perioadă de șoferii care nu se pot abține și îl iau și pe Bachus la volan îi pune pe gânduri pe cei care fac legi în România și care, acum,  caută metode cât mai dure pentru a-i stopa pe teribiliști. Astfel, parlamentarii au de gând să inițieze o lege prin care cei care conduc sub influența alcoolului să fie foarte dur sancționați, nu doar cu amendă sau cu suspendarea dreptului de a mai conduce o perioadă de timp, ci chiar cu confiscarea autovehiculului.

”În momentul în care un cetățean primește dreptul de a conduce autovehicule, adică permisul de conducere, acesta va da o declarație pe propria răspundere, în care va spune clar că, dacă va fi prins băut la volan, este de acord să i se confiște mașina. Sunt prea mulți teribiliști pe șosele, pe care nu-i deranjează o amendă sau faptul că rămân o perioadă fără permis. Îl iau înapoi, fac aceleași tâmpenii. Trebuie o măsură mai dură. Cred că dacă îi lași fără mașină vor resimți consencințele faptelor sale”, spun surse parlamentare pentru Libertatea.

Șoferii vor putea răscumpăra autovehiculul de la organele statului, la un preț stabilit, care nu va fi deloc mic. Mai mult, în lege, aleșii vor să prevadă și alte pedepse pentru cei care conduc beți. Astfel, chiar dacă își vor răscumpăra mașina, cei prinși băuți vor rămâne și fără permis de conducere pe diferite perioade de timp, cea mai mică fiind un an.

În cazul unui accident fără victime, autorul va sta pe dreapta trei ani, iar dacă sunt victime, cel care a comis fapta va fi toată viața pieton.

Sursă articol: portalul de informaţii infoalert.ro