O Bandă de hoţi români a dat spargeri în Franţa şi Germania, vizate fiind seifurile din supermarketuri

Poliţia Română şi Jandarmeria din Franţa, au colaborat luni de zile pentru prinderea unei bande de răufăcători cu cetăţenie română, care intrau prin efracţie şi spărgeau seifurile supermarketurilor din Germania şi Franţa. Infractorii erau în număr de cinci, patru fiind din Galaţi, iar unul din Focşani, acum fiind cercetaţi pentru furturi și tentativă la furturi săvârșite în cadrul unui grup infracțional, asociere de răufăcători, tăinuire de obiecte furate săvârșite în cadrul unui grup infracțional şi spălare de fonduri săvârșite în cadrul unui grup infracțional, scriu cei de la RomâniaTv.

Cei cinci, doi bărbați și trei femei sunt bănuiți că spărgeau seifuri din supermaketuri, în special din Franța și Germania, dar acționau în toate țările Uniunii Europene.

Persoanele vizate, 2 bărbați și 3 femei, cu vârstele cuprinse între 18 și 33 de ani, sunt bănuite că, în perioada decembrie 2015 – iunie 2016,  folosind  dispozitive de bruiaj, ar fi anihilat sistemele de alarmare ale unor supermarketuri, iar din interior, prin forțarea seifurilor, ar fi sustras banii proveniți din încasări. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 200.000 de euro. La data de 9 februarie a.c., poliţiştii Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., împreună cu polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galați și ai Inspectoratului de Poliţie Judeţeani Vrancea, au efectuat 9 percheziţii în județele Galați și Vrancea, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea a 15 infracțiuni de  furt din supermaketuri. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unei cereri de comisie rogatorie internațională formulată de către autoritățile franceze, la activități participând reprezentanți ai Jandarmeriei Naționale Franceze“, se arată într-un comunicat de presă, remis I.P.J. Galați. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, pentru audieri.

Sursa foto. Citeste mai mult pe RTV.NET
loading...