Marea Britanie: Nigel Farage acuzat de rasism după ce a spus că România nu ar fi trebuit să fie primită în UE.

Fostul lider al formațiunii britanice eurosceptice UKIP, Nigel Farage, a afirmat în timpul unei dezbateri radio că liderii europeni nu ar fi trebuit să permită aderarea României la blocul comunitar.  Farage este de părere că țara noastră nu a reușit să facă o tranziție completă de la regimul comunist. Politicianul britanic a fost acuzat de rasism de un ascultător, care a intrat în timpul dezbaterii la radio.

”Dacă eşti un funcţionar public şi ai furat doar 35.000 de lire sterline, atunci e ok, primeşti doar o palmă peste spate. Sincer, nu ar fi trebuit să primească niciodată permisiunea de a intra în UE”, a declarat Nigel Farage referitor la România, în timpul unei dezbateri.

Farage a mai spus că ieșirea Marii Britanii din UE survine într-un moment potrivit, întrucât el consideră că ”nu poate să creadă” de ce britanicii sunt într-o uniune politică cu România. Ascultatorul a intervenit în timpul dezbaterii radio şi l-a catalogat drept rasist.  El i-a atras atenția lui Farage că există corupție și în rândul politicienilor britanici. Sursă articol: Portalul de informații LIBERTATEA