În 2017, România “poate fi lovită” de un cutremur cu o magnitudine de peste 6 grade pe scara Richter

Tema principală ce îngrijorează cu adevărat opinia publică de ceva vreme, este “teama de un cutremur major”. Niciun specialist din lume nu poate spune “la obiect” dacă vom fi martorii unui asemenea eveniment, acum sau în viitorul foarte apropiat. Oricum, începutul acestui an a fost unul plin de evenimente de acest fel, în zona Vrancei producându-se mai multe cutremure decât în alţi ani.

Directorul Stiintific al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, a facut un anunt destul de realist pentru romani.

El a declarat ca sustine ipoteza emisa de catre seismologii britanici si americani care au spus ca in 2017, Romania va fi lovita de un cutremur cu o magnitudine ridicata.

“Ce spuneau ei despre 2017 e un lucru care se repeta de cativa ani si spun ca, intr-adevar, exista o posibilitate destul de mare ca in Romania sa se produca un cutremur de peste 6 grade pe scara Richter”, a declarat Mircea Radulian.

Specialistulul de la INF a declarat aceste lucruri in contextul in care Romania a fost lovita zilele trecute de un seism de 5,1 grade pe scara Richter, scriu cei de la portalul stirilekanald.ro
loading...