Buzău: Are 100 de ani şi spune că nu a mai dormit de 74 de ani.

Drăguţa Ardeleanu a reuşit să ajungă la vârsta de 100 de ani, deşi nu a mai dormit de zeci de ani, iar acum abia dacă aţipeşte câteva minute pe noapte.

Cazul bătrânei e demn de Cartea Recordurilor. Femeia nu a mai dormit deloc, de la 26 de ani. În timpul zilei avea grijă de gospodărie, iar noaptea, când toţi cei din jur dormeau, ea făcea croitorie. Vecinii şi rudele o apreciau pentru talentul ei în a coase frumoase rochii şi costume bărbăteşti, despre puterea de muncă şi despre efortul supraomenesc de care a dat dovadă. Zeci de femei din sat au învăţat de la ea cum să croiască.

În doar câţiva ani, femeia a şi-a dezvoltat o rezistenţă la oboseală, astfel încât nu simţea deloc nevoia să pună capul pe pernă. Vecinii şi rudele femeii cred că regimul ei alimentar mai sever a ajutat-o să ajungă să serbeze centenarul.

Medicii nu au reuşit să afle ce o face pe femeie să reziste fără somn. Ei cred că ar putea fi vorba despre o particularitate genetică extrem de rară. Sursă articol: Portalul de informații România TV.net

loading...