Bill Gates lansează un AVERTISMENT către OMENIRE: Un virus nou ar ucide peste 30 de milioane de oameni.

Oamenii de ştiinţă sunt în permanentă alarmă, după ce s-a demonstrat că în ziua de astăzi, tehnologia poate permite multora, să poată reproduce o mulţime de viruşi, folosindu-se de laboratoare destul de rudimentare. Teama de astfel de viruşi este subiectul principal pe care l-a discutat şi celebrul Bill Gates în cadrul celei de-a 53-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen, scriu cei de la observator.tv

Riscul unui atac bioterorist este enorm.

Potrivit lui Gates, principala amenințare de securitate este legată de epidemii care pot ucide zeci de milioane de oameni. Tehnologia permite acum unui terorist să recreeze virusul variolic, pe calculator, sau o formă de gripă extrem de agresivă, iar prin inginerie genetică le poate sintetiza, scrie The Guardian.

Până de curând, amenințările bio-teroriste au fost mai puțin luate în calcul, pentru că producerea unor ”arme mortale” necesita experți și laboratoare uriașe, ușor de depistat. În ultimii cinci ani, progresele în biologia celulară și miniaturizarea echipamentelor fac tot mai plauzibil scenariul unui atac bioterorist, care ar destabiliza zone întregi.

Un virus cu răspândire aerogenă ar ucide peste 30 de milioane de oameni.

loading...

“Fie că se va întâmpla printr-un capriciu al naturii sau de o mână teroristă, epidemiologii avertizează că un agent patogen propagat în aer poate ucide 30 de milioane de oameni în mai puţin de un an de zile. Iar ei spun că există probabilitatea ca lumea să experimenteze un astfel de focar în următorii 10 sau 15 ani”, a spus Gates, care s-a aflat în premieră la conferinţa de la Munchen.

Sursă foto. Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv