Dezvăluirile unui jihadist ISIS. A violat peste 200 de femei și a ucis peste 500 de oameni.

Amar Hussein, un jihadist ISIS capturat, a descris pentru Reuters viața unui terorist din această grupare. Teroristul susține că citește zilnic Coranul ca să devină o persoană mai bună, însă în același timp a dezvăluit că a violat peste 200 de femei din minorități irakiene și a ucis peste 500 de oameni, începând cu 2013, de când s-a alăturat ISIS. Bărbatul a mai spus că acesta era considerat un “comportament normal” pentru ei.

Jihadistul în vârstă de 21 de ani a fost capturat într-un raid în orașul irakian Kirkuk, în octombrie, și spune că nu are nici un regret pentru faptele lui îgrozitoare.

Într-un interviu pentru Reuters, Amar a povestit că șefii grupării ISIS sau emirii i-au dat lui și camaraziilor săi, undă verde să violeze oricâte femei yazidi vor sau orice altă femeie.

„Împușcam și decapitam pe oricine trebuia”, a spus acesta, precizând că la început i s-a părut dificil, însă după antrenamente intense acest lucru i se părea ceva normal și natural. „Ucideam șapte, opt, în același timp. Câteodată și câte 30 sau 40 de oameni. Îi duceam în deșert și îi ucideam acolo. Îi puneam să se așeze, îi legam la ochi și apoi îi împușcam în cap. E ceva normal” a mai spus tânărul.

El a povestit că a devenit militant jihadist de la vârsta de 14 ani, fiind influențat de predicatorul de la moschee. Apoi s-a alăturat rețelei teroriste Al Qaeda, iar apoi Statului Islamic.

Bărbatul se consideră o victimă chiar dacă a comis atâtea atrocități, pentru că nu a avut pe nimeni care să-l învețe ce e bine și ce este rău.

loading...

„Nu aveam bani, nu era nimeni care să-mi spună că acest lucru e greșit, acest lucru este orect, nu aveam nici o slujbă. Aveam niște prieteni, însă nu mi-a dat niciunul, niciun sfat”, a povestit acesta.

Oficialii  de securitate kurzi au declarat de asemenea, că au dovezi clare că jihadistul a răpit femei și a făcut multe crime, însă nu știu exact la ce număr se ridică victimele acestuia. De când ISIS a invadat nordul Irakului în 2014, militanții au violat multe femei yazidi și le-au transformat în sclavele lor sexuale, în timp ce pe soții lor sau rudele de sex masculin le-au ucis. Sursă articol: Portal informații LIBERTATEA