OUG 13 a fost respinsă în Comisia Juridică a Senatului.

Comisia Juridică din Senat a decis în unanimitate, modificarea proiectului de lege privind OUG 13, pentru ca legea să fie una de respingere. Respingerea controversatei legi va trebui să fie confirmată și prin votul plenului Senatului.

Raportul a fost adoptat cu unanimitate de voturi în Comisia juridică și urmează să între luni și în plenul Senatului. De la Senat, OUG 13 va merge la Camera Deputaților, care este forul decizional.

Comisia juridică a Camerei Deputaților va discuta astăzi despre Legea de aprobare a OUG 14/2016, prin care au fost abrogate modificările controversate aduse Codurilor penale, urmând ca în cursul zilei de mâine, ea sa fie votata, in timp ce Comisia din Senat incepe dezbaterile asupra OUG 13. Preşedintele PSD Liviu Dragnea dorește ca legea să fie respinsă.

Sorin Grindeanu a declarat, la Bruxelles, că protestele l-au făcut să realizeze că adoptarea OUG 13 nu a fost decizia corectă.

Este un domeniu sensibil şi e foarte bine să fie aşa. Avem, totodată, nişte decizii obligatorii al Curţii Constituţionale şi care trebuie puse conform legii, în 45 zile, în acord cu codurile penale. În acest moment, lucrul acesta se va întâmpla… Trebuie să existe o dezbatere şi îmi doresc asta. Îmi doresc o dezbatere largă, transparentă, care să implice nu doar partidele politice, ci şi instituţii din domeniu, ong-uri, să ajungem la o formă care să fie în acord cu aceste decizii ale CCR”, a declarat Sorin Grindeanu.

În schimb unii lideri ai PSD insistă că celebra ordonanţă ar trebui să devină lege. Sursă articol: Portalul de informaţii DIGI 24

loading...