VESTE BUNĂ! Salariile personalului nedidactic din ÎNVĂŢĂMÂNT vor crește de la 1 martie

Este bine ştiut faptul că, în ultimii ani s-au făcut majorări salariale ale personalului din învăţământ, ceea ce a fost un motiv de bucurie, dar şi de supărare pentru cei care făceau parte din categoria personalului nedidactic. Din această cauză, astăzi s-au intensificat discuțiile la Palatul Victoria, despre salariile din învățământ ale personalului nedidactic.

Premierul Sorin Grindeanu i-a chemat la o întâlnire pe liderii sindicatelor și pe ministrul Educației, Pavel Năstase, un subiect vizând salariile din sistemul de învățământ, dar și investițiile care trebuie făcute în infrastructura școlilor, scriu cei de la portalul de informaţii libertatea.ro

Premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, și reprezentanții sindicatelor din educație au discutat astăzi pe marginea propunerii Guvernului de majorare a salariilor personalului nedidactic din învățământ.

“Respect munca și contribuția fiecărui om din sistemul de învățământ. Am toată deschiderea să găsim soluții rapide pentru problemele salarizării personalului nedidactic din educație și pentru îndreptarea acestei nedreptăți care s-a produs pentru aproximativ 53.000 de oameni din învățământ“, a subliniat șeful Executivului, conform unui comunicat de presă al Guvernului.

Guvernul va promova o Ordonanță de Urgență în ședința de mâine, în scopul soluționării problemelor apărute în salarizarea personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar. Soluția avută în vedere vizează așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar măsura va fi aplicată începând cu luna februarie 2017.

loading...

Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1947 lei. Un alt punct al discuției de astăzi a vizat situația sporurilor salariale pentru personalul din educație.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu și ministrul Educației Naționale Pavel Năstase au subliniat că Executivul are în atenție această situație care trenează de mai mult timp și are toată deschiderea și face eforturi să fie rezolvată.

Salariile personalului nedidactic ar putea creste cu 20 la suta de la 1 martie. În acest sens, Guvernul va emite, joi, o Ordonanță de urgență, conform unor discuții neoficiale care au loc la Palatul Victoria.

Sursă foto. Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul libertatea.ro