Veste BUNĂ de la GUVERN pentru PENSIONARI. Vor fi 56.394 de locuri la tratament balnear

În fiecare an, pensionarii sunt foarte atenţi la anunţul Guvernului în ceea ce priveşte numărul locurilor la tratamentul balnear de care ei au beneficiat an de an. În anul 2017, Guvernul asigură un număr de 56.394 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, scriu cei de la eskape.ro

La numărul de locuri stabilite se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, numărul de locuri la tratament balnear contractat cu alți operatori economici interesați, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, se stabilește prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. În perioada unui an calendaristic, persoana îndreptățită poate beneficia de un singur bilet de tratament.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii
Publice, prin casele teritoriale de pensii. Decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea nr.7/2017 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017, la capitolul 68.03. „Asigurări si asistență socială”, titlul 57 Asistenţă socială”, art. 57.02 Ajutoare sociale”, alineat 57.02.02 „Ajutoare sociale în natură”, către prestatorii de servicii, potrivit legii.

Sursă foto. Citeşte continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul eskape.ro

loading...